Ensenyament impulsa l'FP dual en el sector tèxtil

query_builder   22 novembre 2012 18:16

event_note Nota de premsa

Ensenyament impulsa l'FP dual en el sector tèxtil

 

  • S’ha implantat la modalitat dual en el cicle de grau mitjà de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils que s’imparteix a l’Institut de Terrassa a una vintena d’alumnes
 
  • El Departament d’Ensenyament n’ha signat avui el conveni amb la confederació Texfor i la Universitat Politècnica de Catalunya
 
  • L’objectiu és formar nou personal tècnic en el sector així com millorar la qualificació professional dels treballadors de les empreses participants
Foto petita
El Departament d’Ensenyament ha posat en marxa aquest curs la formació professional dual en el cicle formatiu de grau mitjà de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils a l’Institut de Terrassa, que s’imparteix a una vintena d’alumnes. Aquesta tarda la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, n’ha signat el conveni corresponent amb el secretari general Texfor (Confederació de la Indústria Tèxtil), Andrés Borao, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró i Roca. L’objectiu és formar nou personal tècnic en el sector així com millorar la qualificació professional dels treballadors de les empreses participants.
 
Amb aquest conveni els alumnes podran alternar la formació a l’institut  i l’activitat productiva i formativa en les empreses associades a Texfor mitjançant un contracte laboral o beca. Els mòduls professionals del cicle es distribueixen entre l’Institut i la UPC i són impartits per docents de l’Institut de Terrassa i professorat expert de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa de la UPC. Actualment, els alumnes ja han començat a fer formació a les instal·lacions de la UPC i, entre març i abril de 2013, iniciaran l’activitat a les empreses de manera progressiva.
 
L’alumnat que finalitzi la formació d’aquest itinerari formatiu, a banda del títol de tècnic en Fabricació i ennobliment de productes tèxtils, obtindrà un diploma del projecte formatiu ofert per Texfor, l’Institut de Terrassa i la UPC a través de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa. També es preveu la creació d’una borsa de treball, que establirà Texfor amb la col·laboració de l’Institut de Terrassa, per facilitar la inserció laboral dels alumnes un cop hagin finalitzat els estudis, amb preferència en les empreses associades.
 
L’acord permetrà el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador d’empreses associades a la Confederació i el reconeixement de la formació contínua organitzada per la Confederació i les empreses associades. Per la seva banda, la Confederació donarà suport tècnic al professorat especialista de l’Institut i facilitarà l’accés a plans de formació contínua i estades formatives a les empreses representades.
 
El conveni s’emmarca dins de l’impuls que el Departament d’Ensenyament atorga a la Formació Professional dual, que té per objecte incrementar la competitivitat i donar resposta a les necessitats del model productiu del país. L’FP dual permet que l’alumne compagini la formació al centre docent i l’activitat productiva en una empresa relacionada amb la titulació que està cursant.
 
Aquest curs 2012-2013 un total de 14 instituts públics i 3 centres privats ofereixen l’FP dual a 534 alumnes d’arreu del país. Les empreses formadores són 157, de diferents característiques, i donen resposta a 26 cicles formatius diferents –de les famílies professionals Agrària, Tèxtil, Hoteleria i turisme o Química, entre d’altres-.
 
 
22 de novembre de 2012
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia signatura conveni

Fotografia signatura conveni
JPG | 4805