Fernández Bozal fa la cloenda del Curs de dret mercantil de l'Aula Iberoamericana, a l'Escola Judicial

query_builder   23 novembre 2012 14:26

event_note Nota de premsa

Fernández Bozal fa la cloenda del Curs de dret mercantil de l'Aula Iberoamericana, a l'Escola Judicial

A continuació, s’ha signat un conveni entre el Consell General del Poder Judicial i la Generalitat de Catalunya sobre l’Aula Iberoamericana per facilitar l’especialització de jutges i magistrats iberoamericans destinats a Catalunya
 
 
A la cloenda del Curs de dret mercantil de l’Aula Iberoamericana, que ha tingut lloc aquest migdia a l’Escola Judicial de Barcelona, la consellera ha destacat “el valor acadèmic i simbòlic de l’Aula Iberoamericana“ i ha dit que “és un exemple de fòrum internacional de formació i intercanvi de coneixements, i també un símbol de cooperació”.
 
La consellera ha destacat que des de la seva posada en marxa l’any 1998 l’Aula ha desenvolupat prop de 80 activitats diferents i que des de 2010 s’han format en aquest fòrum més de 2.000 jutges de tots els països d’Iberoamèrica. “Les activitats han estat molt variades –ha explicat la consellera. Cursos d’especialització jurídica en àmbits administratius, laborals, familiars o de drets humans, així com cursos de formació superior i, fins i tot, cursos de formació de formadors per a directius i equips de gestors d’escoles judicials”.
 
Fernández Bozal ha recordat que “el Curs d’especialització judicial en l’àmbit mercantil que avui es clausura s’imparteix des de 2003”. En aquest curs els jutges han estudiat temes sobre societats, el procés concursal, i d’altres més específics com el dret d’autor, el contracte d’agència i el disseny industrial i l’organització del sistema financer espanyol.
 
A l’acte, hi han assistit també la directora de l’Escola Judicial, Roser Bach, i el director de Modernització de l’Administració de Justícia, Xavier Fabregat.
 
 
Signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consell General del Poder Judicial i la Generalitat de Catalunya
 
La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, i el vocal  del Consell General del Poder Judicial, Miguel Julián Collado, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració entre el Consell General del Poder Judicial i la Generalitat de Catalunya.
 
Així, la Generalitat de Catalunya finança les activitats de l’Aula Iberoamericana amb l’objectiu de facilitar l’especialització de jutges i magistrats iberoamericans a Catalunya.
 
El conveni destina un total de 10.000 euros durant l’any 2012 per a la realització d’un curs de formació judicial especialitzada sobre dret mercantil, que ha finalitzat avui i s’ha dut a terme a la seu de l’Escola Judicial de Barcelona. El nombre de participants ha estat de 25 jutges i magistrats.
 
El 25 de maig de 1998 el Govern de la Generalitat va signar un conveni de col·laboració emb el Consell General del Poder Judicial per establir un acord marc general de regulació de la col·laboració en les activitats de l’Aula Iberoamericana de l’Escola Judicial, creada pel Consell.
 
Amb la signatura del conveni marc, la Generalitat ha col·laborat des de 1998 en aquestes activitats mitjançant la participació en els seus òrgans rectors i en les activitats que s’han desenvolupat. Anualment s’elabora un pla d’execució, amb les seves activitats i les aportacions econòmiques necessàries, que es recullen en un conveni anual de col·laboració.