La Generalitat lliura els Guardons de Turisme de Catalunya 2012

query_builder   27 novembre 2012 10:54

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura els Guardons de Turisme de Catalunya 2012

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, acompanyat del conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Francesc Xavier Mena, van presidir ahir dilluns 26 de novembre al Palau de la Generalitat l'acte de lliurament de la 27ena. edició dels Guardons del Turisme de Catalunya. A l'esdeveniment també hi ha assistit el delegat territorial del Govern en funcions a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.

 

La Generalitat de Catalunya ha distingit amb aquests Guardons la trajectòria de 18 professionals, empreses i entitats del sector turístic: un reconeixement a la seva contribució, a l'esforç i a la tasca a favor del desenvolupament del turisme a Catalunya. Enguany, s'ha atorgat la Placa d'Honor del Turisme a la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona, 6 medalles turístiques i 10 diplomes turístics. A més, durant l'acte d'ahir al vespre, la Generalitat va voler dedicar un reconeixement especial, a títol pòstum, a l'exdirector general de Turisme entre 2006 i 2010, Joan Carles Vilalta.

 

Entre els guardonats, n'hi ha dos de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran amb la categoria de Diploma Turístic: l'Allotjament rural Casa Leonardo (Senterada - Pallars Jussà) i la Federació d'Allotjaments d'Agroturisme i de Turisme Rural de Lleida.

 

L'Allotjament rural Casa Leonardo s'ha caracteritzat per un afany de renovació constant, d’atracció de nous mercats i de cooperació amb l’economia local. Aquesta empresa familiar treballa dia a dia per la professionalització del seu servei i el manteniment i la difusió dels trets identitaris del territori. Una de les últimes apostes dels propietaris ha estat l’impuls del turisme accessible adaptant el seu establiment a persones amb mobilitat reduïda.

 

La Federació d’Allotjaments d’Agroturisme i de Turisme Rural de Lleida ha estat guardonada per la seva contribució decisiva a la creació i consolidació del turisme rural i agroturisme a la demarcació lleidatana. La Federació, membre actiu de la confederació catalana de turisme rural Turalcat, va néixer l’any 1994 i actualment en formen part totes les associacions de Lleida. Els seus responsables impulsen cursos de formació, ofereixen assessorament i vetllen per la promoció dels establiments dels seus associats.