La Filmoteca presenta l'exposició i cicle de cinema 'El film a l'agulla: cinema i moda'

query_builder   29 novembre 2012 13:25

event_note Nota de premsa

La Filmoteca presenta l'exposició i cicle de cinema 'El film a l'agulla: cinema i moda'

El proper dimarts, 4 de desembre, la Filmoteca de Catalunya i IED Barcelona. Escola Superior de Disseny presentaran en roda de premsa l’exposició i cicle de cinema El film a l’agulla: cinema i moda.  
 
Participaran en l’acte, que tindrà lloc a les 12.30 hores a la Filmoteca de Catalunya, la dissenyadora i premi Gaudí 2012, Ariadna Papió; l’escenògraf i figurinista, Isidre Prunés;  el director del Museu de la Perruqueria, Raffel Pages; la historiadora de la moda i directora científica de l’IED Barcelona, Pilar Pasamontes;  i el comissari de l’exposició, Octavi Martí.
 
Prêt-à-porter
Cinema i moda
 
L’acte de vestir-se representa, en la seva quotidianitat més absoluta, una elecció, la de la manera com ens presentem al món. Vestir-se implica sempre un llenguatge, una “narració”. En el cinema, aquest fenomen s’amplifica enormement: cada signe, cada roba, cada caracterització de cada personatge té un sentit determinat, funciona com a tret distintiu, identifica el personatge front als altres. La moda, el vestuari és, dins el cinema, un ulterior instrument significatiu tan important com ho pot ser la banda sonora o els diàlegs dels personatges.
 
Es prega que us acrediteu a:
Pilar Garcia-Sedas :  filmoteca.comunicació@gencat.cat 
Telèfon: 93 567 10 67 (ext. 17500)
 
Lorena Vilela:  prensa@bcn.ied.es
Telèfon: 93 238 58 89