ARTESANIA

The Craftroom obre demà les portes amb l'oferta de més de setanta empreses artesanes catalanes

query_builder   29 novembre 2012 16:28

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

The Craftroom obre demà les portes amb l'oferta de més de setanta empreses artesanes catalanes

 
·         El conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, inaugura demà divendres, a les 13.00h, aquesta fira d’artesania catalana que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre al pavelló 8 del recinte de Fira Barcelona a Montjuic.
 
·         The Craftroom és una iniciativa impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del departament d’Empresa i Ocupació, amb l’objectiu de crear una espai de referència per a la mostra i comercialització dels productes artesans.
 
·         La Fira, d’accés gratuït, acollirà una gran mostra d’exposició i venda  de productes de diferents sectors i oficis com complements de moda, joieria, articles per a llar, objectes de regal i decoració. També  comptarà amb un calendari d’activitats adreçades al públic en general i famílies, amb tallers infantils, conta-contes, demostracions d’oficis, performances i projecció d’audiovisuals sobre artesania catalana, entre altres.
 
 
La fira The Craftroom obre demà les portes amb una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans catalans. El conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, F. Xavier Mena, inaugura demà la fira que impulsa el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Ocupació per reforçar la comercialització de les empreses artesanes.
 
Prop de setanta d’expositors participen a la fira que se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 i 2 de desembre al pavelló 8 de Fira Barcelona a Montjuic. En l’acte inaugural, el conseller estarà acompanyat del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i del gerent del CCAM, Miquel Rodríguez. La fira és d’accés gratuït i es podrà visitar d’11h a 22h (divendres i dissabte) i d’11h a 21h (Diumenge).
 
Una setantena d’empreses artesanes

The Craftroom acollirà una gran mostra d’exposició i venda de productes artesans i comptarà amb la presència d’empreses de diferents sectors i oficis d’arreu del territori: complements de moda, joieria, articles per a la llar, objectes de regal i elements de decoració, entre d’altres.
 
Les empreses participants són les següents: Ba_ro Estudi Ceràmic; Altés Artesanía; Associació Catalana del Vidre; Ana Delia; Anna Juan; Anna Puig Joies; annavalldaura; Apart Edicions; Art en Seda; Artesanía en Cuero OEA; Artesencial; Aziz Escola Taller de Joieria; Bufallums; Ceràmica Planas Marquès; Ceràmica Refractarius; Ceràica Roser Oter, Ceràmiques Emili Matas; Concha Blanch; Condesita Barcelona; Desedamas; Elisenda Santacreu Joies; Elomi; Escultura de Cuir; FAAOC; Ferraz Marqueteria; Fili Plaza Barcelona; Finlàndia; Florenci Andreazini; Fusteria i Ebenisteria Alvaro; Futur Excel·lent; Gemma Lopez; Introart; Ivet Bazaco; JF Polo Mobles Artesans a Mida; Joieria Artesana A.S; Joieria Ayuso; Jové Tèxtil; Kimu; la Lluna en un cove; La Bicha Creativa; Ludojoc;  M.Dolors-Estudi Tèxtil; M.Teresa Rossell; Maku-Maku Hats; Marina Grafeuille; Max i Evins; Mirta Luca; Momo; Nadia Faus; Nanoniano; Neus Objectes Il·lustrats; Nina Pawlosky; Nuria Saloni; Nutopia by Núria Torrente ;Or i Ferro; Otro Mundo Bcn; Peanuts and Nuts; Randes; Regal Ceramica Artesan; Rosa Tejada Joies; Singular; Som Naturals; SoZo Disseny; Talla de Fusta Joan Montero; Taller Bugambilia; Tass Joies; Teresa Pallarès; Thehandmadethings.
 
La fira compta amb la presència de tallers artesans procedents de diversos punts de l’estat espanyol i amb Finlàndia com a país convidat.

El país nòrdic és un referent a Europa per la qualitat i contemporaneïtat de la seva artesania, comptarà amb un estand propi a The Craftroom, on es presentaran diverses propostes de productes d’artesans finlandesos.
 
Tallers infantils i demostracions d’oficis

Dins l’espai de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) s’organitzaran diferents tallers i activitats per als més petits:
 
Divendres, 30 de novembre

18h. Taller de cuir. Tots els visitants podran dissenyar el seu propi braçalet de cuir amb la tècnica del ferretejat, a càrrec de l’artesana Sandra Quílez (Escola Massana i Escola d’Arts i Oficis de Vic).
 
Dissabte, 1 de desembre

12h. Conta-contes ‘El dragonet Gabinus’ la bèstia de foc, una activitat adreçada a nens de 4 a 10 anys, que continuarà amb el taller mocadors de geganters a càrrec de l’artesana Nadia Faus, estampadora del Gremi Tèxtil de Catalunya i clourà amb una rua infantil d’imatgeria festiva organitzada per Tallers Gabins, artesans d’imatgeria festiva.
 
16h. Taller de demostració de marqueteria tradicional, procés d’elaboració d’una safata i un quadre, a càrrec de l’ebenista Antoni Pubill de J.F.Polo Mobles Artesans.
 
18h. Taller d’iniciació al gravat de vidre on els participants podran dissenyar les seves idees, a càrrec de l’artesà Roc Vernis.
 
19.30h. Taller de graffiti i pirogravat de la pell. Coneixement de la tècnica del pirogravat a una gran pell de vaca, a càrrec de la dissenyadora i artesana, Anna Pradell i Raul Serra, artista del graffiti.

Dissabte també tindrà lloc la performance ‘el paisatge transformat’, a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, dirigida per Eudald Alabau.
 
Diumenge, 2 de desembre

11h. Taller de bijuteria ecològica amb paper de diari reciclat, a càrrec de l’artesana Ursula Tanner.
 
12h. Taller de talla d’alabastre, a càrrec del mestre artesà Isidre Magre.
 
13.30h. Taller familiar de policromia d’imatgeria festiva en miniatura, a càrrec de Judith Camps, mestra artesana del Taller Gabins de Torelló.
 
16h. Taller de forja en fred, creació d’un canelobre a càrrec de l’artesà Jordi Illamola.
 
18h. Taller de vidre bufat, a càrrec de l’artesà Ferran Collado, membre de l’Associació Catalana de les Artes del Vidre).
 
Futur Excel·lent: formació i talent creatiu

Futur Excel·lent és un espai de The Craftroom on els alumnes de la promoció dels anys 2011 i 2012 de les escoles d’arts i oficis de Catalunya mostraran el seu projecte final a empreses, professionals i públic general.

L’objectiu és apropar el nou talent al mercat laboral.
 
Participen 34 projectes excel·lents de 9 escoles:  Escola Massana, Escola Municipal d’Art Arsenal, Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja, Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Escola d’Art del Treball, Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès, FDModa i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada.

Durant la fira es podrà visualitzar la col·lecció d’audiovisuals editada pel CCAM de la trilogia Objecte / Subjecte / Espai, al voltant de l’artesania a Catalunya. vista des d’una perspectiva contemporània, per obrir el debat sobre el futur del sector.
 
Durant els tres dies de fira es realitzaran diverses performances i espectacles vinculats al món de l’artesania i la creativitat.  
 
Off Setmana de la Artesania de Catalunya

Podreu trobar tota la informació sobre totes les activitats artesanes que es duen a terme arreu de Catalunya durant la realització de la Setmana d’Artesania de Catalunya a l’agenda cultural de l’Àrea d’Artesania del CCAM  (www.ccam.cat).