Els Mossos d'Esquadra commemoren el desè aniversari de la Regió Policial Metropolitana Nord

query_builder   30 novembre 2012 09:33

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra commemoren el desè aniversari de la Regió Policial Metropolitana Nord

FOTO
  • El conseller d’Interior en funcions presideix l’acte que s’ha celebrat aquesta tarda en l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i que ha aplegat prop de 300 persones, entre comandaments policials i autoritats polítiques i judicials
 La Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) ha celebrat aquest vespre el seu desè aniversari, en un acte commemoratiu en què hi han participat el conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, el director general de la Policia, Manel Prat, i el comissari en cap de la Prefectura de la Policia, Josep Milan, entre d’altres comandaments del cos de Mossos d’Esquadra, de la resta de cossos policials i de membres de la judicatura i de l’advocacia, així com alcaldes i representants polítics.
 
La Regió Policial Metropolitana Nord va ser creada l’1 de novembre de 2002 coincidint amb el desplegament policial a l’àrea de Mollet del Vallès i del Maresme. El desplegament va seguir per la zona del Barcelonès Nord i va culminar amb l’obertura de les comissaries al Vallès Occidental l’any 2006.
 
El conseller d’Interior en funcions Felip Puig, ha destacat que “el país va apostar des de fa molts anys per tenir un model policial propi que és motiu de revisió en aquest aniversari de deu anys de la regió” i en aquesta línia ha remarcat “que hem de ser capaços de reflexionar i de veure com readaptem aquest model de policia propi al nostre sistema de valors, a la nostra realitat social i pròpia”.
 
De la seva banda, el cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, el comissari Joan Figuera, ha esmentat com a objectius prioritaris  “la prevenció de la delinqüència, la millora de la convivència i del civisme en l’espai públic i la millora de l’accidentalitat a les carreteres”. En el seu discurs, ha fet un repàs de tota l’activitat policial duta a terme al llarg d’aquesta dècada en el territori, i ha conclòs manifestant que “treballem amb compromís, dedicació, constància i esforç per al manteniment i la millora de la seguretat de Catalunya”.
 
El comissari ha agraït  la feina realitzada durant tota aquesta dècada per part dels Mossos d’Esquadra que han treballat a la regió. Precisament, l’acte ha aplegat els quatre comissaris que han precedit l’actual cap i que, amb la seva feina al capdavant de la regió policial, han contribuït a millorar els nivells de seguretat ciutadana en els 99 municipis del territori i a prevenir l’acció dels delinqüents que actuen a Catalunya.
 
L’acte ha inclòs tres conferències que han versat sobre l’evolució històrica i la situació actual dels Mossos d’Esquadra a la Regió. Les conferències han anat de la mà del professor de la Universitat de Barcelona, Agusí Colomines, que ha tractat sobre el desenvolupament de la Regió des d’una visió històrica i social. La segona ponència ha versat sobre la planificació estratègica del desplegament a la regió, de la mà del comissari Emili Quevedo. La darrera de les ponències ha estat duta a terme pel comissari Josep Lluís Trapero i ha estat focalitzada en l’evolució de la delinqüència i el crim organitzat del 2002 al 2012.
 
Actualment a la regió hi treballen més de 3.000 policies i quasi 200 funcionaris d’administració, que donen servei als més de 2 milions de ciutadans que habiten en els 99 municipis del territori.