Felip Puig: "hem d'aconseguir que la Policia de Catalunya es vegi com una força amiga i respectada"

query_builder   30 novembre 2012 12:18

event_note Nota de premsa

Felip Puig: "hem d'aconseguir que la Policia de Catalunya es vegi com una força amiga i respectada"

Foto
El conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, ha inaugurat avui el XLI Congrés de l’Associació de Caps i Comandaments de Policies Locals de Catalunya (ACCPOLC) a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.
 
Durant el seu discurs, el conseller en funcions s’ha referit, una vegada més, a la importància "de la instauració completa i definitiva d’un model propi de seguretat pública, amb un sistema únic de policia fonamentat en els dos grans cossos que el constitueixen: el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals".
 
El conseller s’ha mostrat satisfet de la feina feta fins ara però ha dit que “hem de continuar apostant, encara amb més insistència perquè el món és canviant, perquè la diversitat del nostre país és cada vegada més evident  i les exigències socials ens hi obliguen”.
 
En aquest sentit, Puig ha insistit en què hem d’anar avançant per aconseguir que “la policia de Catalunya es vegi com una força amiga i respectada. Força perquè tothom ha d’entendre que, si cal, la policia ha d’actuar amb la fermesa necessària per fer respectar la llei i protegir els drets de tothom. Amiga perquè tothom ha d’entendre que la policia vetlla pels interessos de la gent i que s’hi aproxima i hi participa com un agent social més. I respectada perquè tothom ha d’entendre que les decisions de la policia responen sempre als interessos generals, als criteris de l’interès general i apliquen aquestes decisions amb ponderació, oportunitat i responsabilitat” ha explicat.
 
Finalment, el conseller ha agraït als caps i comandaments de les policies locals la seva col·laboració institucional i els ha dit que “tot això ja és un procés irreversible i espero que en els propers temps siguem capaços d’ultimar la construcció d’un gran repte de país que és la Policia de Catalunya”.
 
A la inauguració també hi ha participat el president sortint de l’ACCPOL, Josep Palouzié, que ha fet un balanç de la seva gestió al capdavant de l’associació i ha dit que “ens trobem davant d’un moment històric de canvi amb la consolidació d’aquest model propi de seguretat que ens permetrà oferir un servei més eficaç i eficient al ciutadà”.
 
A l’acte també hi ha assistit la directora de l’ISPC, Núria Aymerich; el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez; i el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja.
 
L'acte de cloenda anirà a càrrec del director general de la Policia, Manel Prat.