500 aniversari del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona

Artur Mas: "La cultura del pacte, del diàleg i de la negociació forma part de Catalunya"

query_builder   30 novembre 2012 23:41

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "La cultura del pacte, del diàleg i de la negociació forma part de Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit l’acte central de commemoració del 500 aniversari de la constitució del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona
El president Mas durant la seva intervenció en l'acte
El president Mas durant la seva intervenció en l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que, malgrat les crisis que ha viscut Catalunya al llarg dels segles, s’ha demostrat que “la cultura del pacte, del diàleg, de la negociació i del procés, ha sobreviscut i forma part del país”. Un valor, ha dit, que ja al segle XVI, quan naixien institucions com el Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, va actuar com a “contrapès per relativitzar les monarquies absolutes del moment”.
 
Davant d’una nodrida representació de la professió, que s’ha congregat al Palau de Justícia de Catalunya amb motiu del 500 aniversari de la constitució del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona, el president ha volgut destacar la trajectòria d’aquest organisme, afirmant que la seva capacitat de resistir a totes les situacions viscudes “vol dir que forma part de la història de Catalunya en majúscules”. Un fet que el cap de l’Executiu ha lloat, perquè ha assegurat que “la solidesa d’una professió i d’una corporació es demostra si s’és capaç d’anar superant tots els obstacles que la història et va posant davant”.
 
Durant el seu discurs, el president Mas ha destacat la “feina significativa” que estan fent els col·legis de procuradors de Catalunya, “des del punt de vista de fer coses”, i els ha animat a “no tirar la tovallola”. “A la vida et critiquen sempre, facis o no facis coses”, ha assegurat el president, “però us animo a fer les coses perquè, malgrat tot, les societats avancen gràcies a la gent que assumeix riscos, que té un caràcter innovador per dissenyar el futur i coratge per prendre decisions”.
 
Per últim, el president de la Generalitat ha destacat la capacitat dels procuradors de poder entendre, a la vegada, els llenguatges dels tribunals de justícia i dels advocats, i ha destacat que, “si en altres àmbits hi hagués gent especialitzada a entendre aquests dos llenguatges, hi hauria coses que anirien millor”.
 
A l’acte també hi han assistit el degà de l'ICPB, Ignacio López; el president del Consejo General de Procuradores de España, Juan Carlos Estévez; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miquel A. Gimeno; la consellera de Justícia en funcions, Pilar Fernández; el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez, i el secretari del Govern, Germà Gordó, entre d'altres personalitats.

1  

Imatges

500 aniversari del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona

500 aniversari del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona 469