INDÚSTRIA

Avançsa recupera la seva inversió a Telstar amb una plusvàlua del 10%

query_builder   30 novembre 2012 14:06

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Avançsa recupera la seva inversió a Telstar amb una plusvàlua del 10%

 
·         La desinversió per part d’Avançsa es produeix en el marc de l’operació d’inversió en l’empresa catalana per part de l’empresa japonesa Azbil.
 
·         La direcció general d’Indústria, a través d’Avançsa, havia adquirit el desembre de 2010 el 5% de Telstar per donar suport al projecte empresarial de l’empresa amb seu a Terrassa.
 
·         Amb els recursos obtinguts, Avançsa podrà donar suport a més empreses, d’acord amb la seva estratègia de centrar-se en projectes amb  dificultats financeres però amb potencial de viabilitat.
 
 
En el marc de l’operació d’inversió de l’empresa japonesa Azbil en la catalana Telstar fet públic ahir, la Generalitat recuperarà la inversió que el 2010 va dur a terme en l’empresa catalana amb seu a Terrassa.
 
La direcció general d’Indústria, a través Avançsa havia adquirit el desembre de 2010 el 5% de la companyia Telstar amb l’objectiu d’impulsar el seu projecte empresarial. Durant aquests dos anys, Avançsa ha col·laborat amb la companyia en la consolidació del seu projecte al costat de la família Capella, fundadora de Telstar.  
 
La sortida d’Avançsa, que ha comptat amb el compromís i recolzament per part de la família Capella, suposa que la companyia pública recuperi la quantitat injectada el 2010, a banda d’obtenir un 10% de plusvàlua addicional - en menys de dos anys -.
 
Amb els recursos obtinguts, Avançsa enfortirà el seu fons de rescat per a la continuïtat empresarial, amb l’objectiu d’invertir en empreses catalanes amb dificultats financeres però amb potencial de viabilitat.
 
A l’operació d’inversió feta per Azbil també hi ha participat activament ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’Invest in Catalonia i del Centre de Promoció de Negocis a Tòquio. ACC1Ó ha ajudat l’empresa japonesa a entendre el context empresarial i legal per facilitar l’operació, així com el desenvolupament de projectes d’inversió i creixement de les seves activitats a Catalunya en el futur.