Dues iniciatives catalanes formaran part del catàleg de bones pràctiques del projecte "Voluntaris per a l'ocupació europea"

query_builder   4 desembre 2012 11:00

event_note Nota de premsa

Dues iniciatives catalanes formaran part del catàleg de bones pràctiques del projecte "Voluntaris per a l'ocupació europea"

Les iniciatives Obrint la porta a la rehabilitació de la Fundació Ared i Fem possible la integració de l’entitat Voluntaris en Assessoria Empresarial han estat seleccionades entre els 30 projectes presentats pels 8 països participants
Les iniciatives Obrint la porta a la rehabilitació i Fem possible la integració formaran part del catàleg de bones pràctiques que s’editarà en el marc del projecte paneuropeu de recerca i desenvolupament VERSO (Voluntaris per a l’ocupació europea). El Departament de Benestar Social i Família va presentar 5 iniciatives d’entitats catalanes, 2 de les quals han estat seleccionades entre els 30 projectes dels països que participen en aquest projecte.
 
VERSO té l’objectiu d’explicar com el voluntariat pot ajudar les autoritats a combatre l’atur i a millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en aquesta situació. En aquest sentit, el catàleg de bones pràctiques que s’està elaborant recollirà 16 iniciatives i suposarà un recurs excel·lent per als països que hi participen.
 
Dels projectes presentats pel Govern català, el grup d’avaluació -format per representants de la Universitat d'Aarhus, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Escola de Negocis de Budapest i la Universitat de Ioanina- ha seleccionat:
 
  • Obrint la porta a la rehabilitació, una iniciativa de la Fundació per a la reinserció de dones (Ared), té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i l’empleabilitat de col·lectius amb dificultats per accedir al mercat de treball, especialment dones procedents de centres penitenciaris. La metodologia del projecte permet que les usuàries disposin d’una intervenció integral per part d’un equip humà pluridisciplinar, format per professionals i persones voluntàries, que fa possible una individualització dels programes.
  • Fem possible la integració, gestionada per Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), es tracta d’un projecte d’acompanyament i tutorització en la recerca de feina i d’emprenedoria que s’adreça a col·lectius que per la seva situació de vulnerabilitat necessiten processos de més proximitat, més mediats i adaptats a les seves especificitats. El fa possible un grup de voluntaris que han treballat com a empresaris, directius o executius, que desitgen compartir l’experiència adquirida durant la seva vida laboral i alhora assumir un paper actiu en la construcció ciutadana.
 
Els 5 projectes catalans molt ben valorats
 
A banda dels seleccionats, el Departament de Benestar Social i Família també va presentar bones pràctiques de la Fundació Èxit, el Casal dels Infants i l’entitat Punt de Referència.
 
Malgrat que les 5 propostes catalanes han obtingut puntuacions que les situen entre els 16 projectes més ben valorats, el comitè directiu de VERSO ha decidit aplicar un factor corrector geogràfic a les puntuacions objectives, per tal que tots els països participants comptin amb algunes de les seves pràctiques entre les seleccionades. Així doncs, finalment només 2 de les pràctiques catalanes s’inclouran al Catàleg de Bones Pràctiques, però des del Departament de Benestar Social i Família es vol felicitar i fer un reconeixement als 5 projectes catalans per la seva qualitat, que es fa palesa en les bones puntuacions obtingudes.