Felip Puig: "La Policia només actua quan hi ha violència"

query_builder   3 desembre 2012 14:42

event_note Nota de premsa

Felip Puig: "La Policia només actua quan hi ha violència"

Foto
  • El conseller d’Interior en funcions qualifica la jornada de vaga de “raonablement satisfactòria dins l’alteració del normal funcionament del país”
  • Puig, una vegada més, lamenta el cop fortuït que va rebre un nen a Tarragona
  • Felip Puig explica que “el departament d’Interior és el primer interessat en aclarir qui i què va provocar la lesió de l’Ester Quintana i recorda que no es va llençar cap pilota de goma o projectil en aquella zona i per tant descarta l’origen en una acció dels Mossos d’Esquadra”
 
El conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, ha comparegut avui davant la Diputació permanent del Parlament de Catalunya,  per explicar el desenvolupament de la vaga del 14 de novembre i ha volgut recordar que “la Policia només actua quan hi ha violència”.  En aquest sentit, Puig ha explicat que les actuacions dels Mossos d’Esquadra sempre són reactives i derivades dels incidents en que es provoquen danys a tercers, siguin persones o bens.
 
Durant la seva intervenció, Felip Puig ha qualificat la jornada de vaga de “raonablement satisfactòria dins l’alteració del normal funcionament del país” però ha insistit, un cop més, a dir que “lamenta profundament les lesions que va patir un nen a Tarragona després d’un cop  fortuït” per part dels Mossos d’Esquadra.  
 
Puig ha recordat que s’ha obert investigació també per l’actuació d’un segon mosso cap a una noia. El titular d’Interior en funcions ha afirmat que “veient les imatges semblava una acció desproporcionada  i que podria no ajustar-se als protocols, però nosaltres no podem prendre decisions en base a sensacions, per això de seguida vam ordenar obrir una informació reservada i estem disposats a dirimir les responsabilitats  que hi puguin haver”, ha afirmat.
 
En aquest sentit, Puig ha explicat que “els agents implicats continuen amb normalitat a les seves unitats per bé que els comandaments han decidit que no participin en actuacions d'ordre públic mentre no es resolgui aquest procediment” que està sent investigat per la justícia.
 
Pel que fa, a la dona que va perdre un ull als voltants de Passeig de Gracia, Felip Puig s’ha mostrat contundent i ha dit que “el departament d’Interior és el primer interessat en aclarir qui i què va provocar la lesió de l’Ester Quintana i recorda que no es va llençar cap pilota de goma o projectil en aquella zona i per tant descartem l’origen en una acció dels Mossos d’Esquadra”. Una vegada més, el conseller en funcions ha explicat que no es va llençar cap pilota de goma a tota Barcelona i ha especificat que l’ús de projectils sols es va dur a terme a Via Laietana amb Avinguda Catedral.
 
Puig ha finalitzat la seva compareixença felicitant “la feina de mediació prèvia feta pels Mossos d’Esquadra i els diferents agents socials” així com la bona col·laboració amb la resta de cossos policials i els serveis de seguretat del sindicats. El conseller en funcions ha volgut deixar clar, un cop més, que la col·laboració entre els Mossos i la resta de forces policials “és excel·lent”.