El delegat participa a la commemoració del dia Mundial de les víctimes d'accidents de trànsit

query_builder   19 novembre 2012 10:30

event_note Nota de premsa

El delegat participa a la commemoració del dia Mundial de les víctimes d'accidents de trànsit

Salvador Jorba ha assistit el 18 de novembre a la convocatòria de  l’associació ‘STOP Accidents’, per commemorar del Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accidents de Trànsit, que ha tingut lloc a Barcelona, al Parc de la Ciutadella.
Rètol commemoració
 
Jorba ha dit que és molt important no resignar-se a les habituals notícies d’accidents, no perdre la sensibilitat i tenir presents els patiments dels altres”, quelcom que fa molt bé -ha assenyalat,  la ONG ‘STOP ACCIDENTS’ des que es va crear fa 12 any.
 
També ha subratllat que “aquesta associació predica la responsabilitat col·lectiva per la seguretat vial i reclama la implicació de tothom, i que la Generalitat comparteix aquests objectius, senzillament perquè la seguretat de les persones i el dret a la vida són prioritats irrenunciables.”
 
Fins el 15 de novembre enguany han hagut 186 morts en accidents de trànsit a Catalunya, més de 2.000 al conjunt de l’Estat i prop d’1,3 milions arreu del món i danys o alguna incapacitat a uns altres 50 milions.
 
El Servei Català del Trànsit en la seva activitat de foment de la responsabilitat a la via pública va endegar a l’octubre la campanya de sensibilització “Sí, podem evitar-ho”, amb testimonis reals per mostrar les conseqüències d’un accident de trànsit. També ha posat en marxa l’Oficina d’Atenció a les Víctimes d’Accident de Trànsit (SIAVT), un servei pioner a l’Estat espanyol que pretén cobrir les necessitats informatives i orientatives de les víctimes d’accident de trànsit i dels seus familiars.