La Diputació de Barcelona i la Generalitat signen un conveni per col·laborar contra els desnonaments

query_builder   5 desembre 2012 13:48

event_note Nota de premsa

La Diputació de Barcelona i la Generalitat signen un conveni per col·laborar contra els desnonaments

La Diputació obre el Servei d’intermediació pels Deutes de l’Habitatge (SIDH) que actuarà de manera coordinada amb el Servei de Mediació (Ofideute) de la Generalitat
TES
El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Lluís Recoder, ha presidit avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, per coordinar el servei de intermediació hipotecària que posa en marxa la Diputació de Barcelona amb el Servei Ofideute de la Generalitat.
La Generalitat compta des de gener de 2010 amb el servei d’Ofideute, creat per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial. Des de llavors, treballa per estendre la mediació entre els particulars i les entitats bancàries als municipis i atendre les persones afectades de manera més propera.
 
De la seva banda, la Diputació de Barcelona va crear l’any 2009 un Servei supramunicipal d’Orientació Jurídica (SOJ) per a usuaris de serveis socials, que ofereix suport jurídic especialitzat en casos relacionats amb habitatge i família. Un terç de les consultes dirigides a aquest servei han estat de llars afectades per problemes de sobreendeutament.
 
Nou servei en col·laboració
 
Ara, per tal de donar una millor atenció a la ciutadania, la Diputació de Barcelona crea el Servei d’Intermediació pels Deutes d’Habitatge (SIDH) els destinataris del qual són els propietaris d’un únic habitatge en propietat, que no puguin fer front a les quotes del préstec hipotecari i que hagin intentat negociar prèviament amb la seva entitat bancària.
 
Els usuaris poden accedir al (SIDH) a través dels Serveis Socials Municipals, les Oficines Locals d’Habitatge o les Oficines de Consum dels municipis on resideixin. Aquestes instàncies derivaran el cas al punt concret d’atenció on les famílies seran ateses per lletrats especialitzats, gràcies al conveni entre la Diputació i els diferents Col·legis d’Advocats de la demarcació de Barcelona.
 
Analitzat el cas, s’elaborarà una proposta de resolució que s’enviarà al servei Ofideute de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Ofideute adreçarà a  l’entitat financera que pertoqui la proposta d’acord entre les dues parts. La resposta que s’obtingui per part de l’entitat bancària la comunicarà als interessats la Diputació, que és qui ha fa la gestió directa amb les famílies.
 
Des del mes de novembre ja hi ha en funcionament, com a prova pilot,  el SIDH d’Igualada que dóna cobertura als ciutadans dels 32 municipis de l’Anoia. En els primers quinze dies de servei ja havia obert 15 expedients. Està previst que fins al mes de març de 2013 es puguin obrir 26 oficines més en la demarcació de Barcelona, que donaran servei als 311 municipis de la demarcació (exceptuant la ciutat de Barcelona).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 126