Més de 40.000 nens participen en el Certamen nacional de lectura en veu alta

query_builder   9 desembre 2012 09:00

event_note Nota de premsa

Més de 40.000 nens participen en el Certamen nacional de lectura en veu alta

 

  • Un total de 386 centres d’educació primària i secundària participaran en el concurs
 
  • L’objectiu és promoure el gust per la lectura i alhora practicar la destresa lectora en veu alta entre els més joves
 
El Departament d’Ensenyament i la Fundació Enciclopèdia Catalana organitzen el Certamen nacional juvenil i infantil de lectura en veu alta, on participararan prop de 40.000 alumnes d’un total de 386 centres educatius d’arreu del país. Un esdeveniment que enguany celebra la novena edició i que s’emmarca en el Pla Nacional de Lectura.
                   
El certamen té com a objectiu impulsar i consolidar la lectura, i alhora promoure la destresa lectora en veu alta entre els més joves. La lectura en veu alta permet afegir un element interpretatiu important en el procés de lectura perquè els alumnes se’n beneficiïn.
 
L’interès pel certamen entre l’alumnat ha crescut cada any, i en aquesta edició presenta un rècord d’inscrits respecte de l’any passat, quan van participar 220 centres educatius. Els centres participants segons els serveis territorials són els següents:
 
 
Servei Territorial
Centres participants
Tarragona
70
Girona
46
Lleida
38
Maresme-Vallès Oriental
37
Baix Llobregat
32
Barcelona Comarques
32
Catalunya Central
32
Terres de l’Ebre
29
Vallès Occidental
25
Consorci d’Educació de Barcelona
45
 
 
Els 386 centres inscrits ja han començat a treballar la lectura en veu alta amb el seu alumnat i en seleccionaran els participants en el certamen, que durant els mesos d’abril i maig competiran en la fase de quarts de final. Les semifinals tindran lloc la segona quinzena de maig en diferents comarques, i la final se celebrarà al juny al Teatre Nacional de Catalunya.
 
Hi ha 5 categories diferents:
 
-          Grumets vermells (cicle mitjà de primària)
-          Grumets verds (cicle superior de primària)
-          Timoners (alumnat nouvingut amb menys de dos anys d’estada al nostre país)
-          Corsaris (primer cicle d’ESO)
-          Tropa de corsaris (segon cicle d’ESO)
 
L’alumnat participant pot triar entre les diferents lectures proposades, com ara El plomissol, de Joana Raspall (categoria Grumets vermells); Font de versos, de Joana Raspall (categoria Grumets verds); Accents, un recull de 24 contes breus (categoria Timoners); El món sobre rodes, d’ Albert Casals (categoria Corsaris); i Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders (categoria Tropa de corsaris).
 
 
 
 
9 de desembre de 2012