El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Terrassa víctima de la violència masclista

query_builder   10 desembre 2012 12:31

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Terrassa víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi aquest cap de setmana d’una dona a Terrassa, presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La lluita contra violència masclista és una prioritat pel Govern, que té el compromís d’avançar en la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.
 
La presidenta de l’ICD ha explicat que “la violència masclista és una xacra estructural que es construeix sobre les situacions de desigualtat que es donen entre els homes i les dones".

I ha afirmat que “l’única manera d’avançar en la seva eradicació efectiva és continuar fent polítiques d’igualtat d’oportunitats, les úniques que ens permetran gaudir algun dia d’una societat més justa per a tothom i on les relacions de parella es construeixin sobre els valors de la igualtat, el respecte i la resolució pacífica dels conflictes”.

Montse Gatell ha demanat que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn truquin al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.