Una delegació del Senegal visita Catalunya per conèixer el programa Escoles Verdes i establir futurs acords de col·laboració

query_builder   11 desembre 2012 17:06

event_note Nota de premsa

Una delegació del Senegal visita Catalunya per conèixer el programa Escoles Verdes i establir futurs acords de col·laboració

Una delegació de la regió senegalesa de Fatick, encapçalada pel vice-president del Consell Regional de Fatick, Famara Sarr, visita aquests dies diverses escoles i instituts de Catalunya en el marc d’un projecte de cooperació liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat l’objectiu del qual és l’intercanvi d’experiències d’ambientalització d’escoles per tal d’acordar futures accions de col·laboració.
Imatge de la visita
Recepció del secretari Llebot als representants de la regió senegalesa del Fatick.
El  Departament de TES, juntament amb el d’Ensenyament, duu a terme des de fa 13 anys el programa Escoles Verdes, que dóna suport a les escoles que tenen com a finalitat afrontar els nous reptes i valors de la sostenibilitat a través d’accions educatives. Per al curs 2012-2013, el programa Escoles Verdes està format per 590 centres. Una de les actuacions que realitza el programa és la possibilitat de realitzar projectes de cooperació al desenvolupament impulsant xarxes d’escoles amb finalitats semblants a les del programa.  La  Regió de Fatick ha desenvolupat també un programa semblant d’ambientalització d’escoles, per la qual cosa l’intercanvi d’informació i experiències pot ser molt productiu.
 
Els objectius principals de la trobada són: posar en comú els programes d’escoles verdes de Catalunya i de Fatick, intercanviar necessitats i interessos, establir criteris d’actuació i avaluació i acordar els propers passos de la col·laboració.
 
A més de diverses sessions de treball, els representants del Fatick han visitat un institut del Prat de Llobregat, i en visitaran uns altres a Rubí (Vallès Occidental) i Subirats (Alt Penedès), així com el parc natural de Montserrat i una casa de colònies a Castellbell i el Vilar (Bages) per veure de prop com treballem a Catalunya l’educació ambiental fora de l’aula.

1  

Imatges

Imatge de la visita

Imatge de la visita 64

1  

Fitxers adjunts

Notes de premsa

Notes de premsa
PDF | 60