Protecció Civil va activar ahir a la nit l'alerta del Plaseqcat per una fuita de gasoil en una empresa del port de Barcelona

query_builder   12 desembre 2012 09:18

event_note Nota de premsa

Protecció Civil va activar ahir a la nit l'alerta del Plaseqcat per una fuita de gasoil en una empresa del port de Barcelona

  • L’incident no va suposar cap risc per la població ni va provocar cap dany personal a l’interior de l’empresa
  • Per recollir el producte vessat es va utilitzar un camió cisterna autoaspirant provinent de Tarragona
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va activar ahir a la nit,  a les 22:25 hores, la fase d’alerta del PLASEQCAT (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per una fuita de gasoil a les canonades de l’empresa CLH, ubicada al moll d’inflamables del Port de Barcelona. El PLASEQCAT ha estat activat fins a les 2:59 hores de la matinada d’avui dimecres, mentre s’han dut a terme les tasques de contenció de la fuita i de recollida i neteja del gasoil vessat.
 
La fuita s’hauria produït pel possible trencament d’una junta d’unió de dues brides d’una canonada compartida per diferents empreses, durant el procés de transvasament del producte entre dues empreses. El producte vessat va quedar confinat en un fossar existent a tal efecte. Bombers de Barcelona i operaris de la pròpia empresa van aconseguir controlar la fuita ràpidament. Segons la pròpia empresa es van vessar entre 1.500 i 2.000 litres de gasoil, que es tracta d'un producte inflamable.
 
Un cop controlada la fuita, els Bombers de Barcelona es van retirar, als volts de les 23.00 hores, tot i que preventivament es va quedar un retén, i la pròpia empresa CLH va gestionar la retirada del producte. Per retirar el gasoil vessat es va demanar un camió cisterna autoaspirant, provinent de Tarragona, que s’ha encarregat de recollir el producte confinat al fossar de seguretat.
 
A conseqüència d’aquesta fuita no s’ha produït cap risc per la ciutadania. En la resolució de l’incident, el Port de Barcelona també ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU). L’incident no ha provocat cap dany personal dintre de l’empresa, ni més danys materials.