Agricultura signa un conveni per promoure els productes de qualitat

El Departament aportarà 40.000 euros per a la realització d'una campanya de promoció dels distintius d'origen DOP i IGP i la contractació d'un dinamitzador per coordinar-la

query_builder   12 desembre 2012 14:11

event_note Nota de premsa

Agricultura signa un conveni per promoure els productes de qualitat

El Departament aportarà 40.000 euros per a la realització d'una campanya de promoció dels distintius d'origen DOP i IGP i la contractació d'un dinamitzador per coordinar-la

El conseller Pelegrí i el president de la Federació Catalana DOP-IGP signant el conveni
El conseller Pelegrí i el president de la Federació Catalana DOP-IGP signant el conveni
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha signat aquesta tarda, amb el president de la Federació Catalana DOP-IGP, Antoni Torrent, un conveni per promoure i difondre els productes agroalimentaris catalans amb denominació d’origen protegida (DOP) i indicació geogràfica protegida (IGP), i aconseguir així un augment del coneixement sobre aquests distintius per part dels consumidors.
 
Amb aquest conveni, el Departament d’Agricultura s’ha compromès a aportar 40.000 € per a la realització d’una campanya de promoció de les DOP i IGP a través dels mitjans de comunicació i la contractació d’un dinamitzador per gestionar i coordinar les accions d’aquesta campanya.
 
La Federació Catalana DOP-IGP es compromet a contractar aquest dinamitzador i a unificar criteris i ajudar a coordinar les accions de promoció dels diferents consells reguladors que participin en la campanya.
 
La  Generalitat de Catalunya reprèn amb aquest conveni les campanyes de promoció  de les DOP i IGP en mitjans de comunicació dutes a terme durant els anys 2005, 2006, 2007, 2008 i 2009.
 
En l’acte de signatura, el conseller Pelegrí ha explicat que “els consumidors no sempre coneixen el significat d’aquests distintius i dels productes emparats per una DOP o IGP. Per tant, cal fer un esforç important perquè aquests distintius i productes siguin coneguts i valorats pel consumidor.”
 
Pelegrí també va posar de manifest la necessitat “que els consumidors els sàpiguen identificar en els punts de venda i en coneguin el significat. De la mateixa manera, cal incidir perquè el consumidor valori cada cop més la qualitat associada a proximitat i territori com a opció de compra, oferta en què el sector agroalimentari català pot i ha de ser capaç de competir de manera sostinguda i sostenible.”
 
 
Les DOP i les IGP
 
Les DOP (Denominació d’Origen Protegida) i les IGP (Indicació Geogràfica Protegida) són gestionades pels consells reguladors, corporacions de dret públic que tenen com a finalitat la representació, la defensa, la garantia i la promoció d’aquests distintius. A Catalunya, 17 de les 20 DOP i IGP inscrites al registre comunitari de la UE o reconegudes transitòriament estan associades a la Federació Catalana DOP-IGP, que té com a objectiu, entre d’altres, promoure les DOP i IGP.
 
La Generalitat de Catalunya duu a terme una política de qualitat basada en la diferenciació i en la promoció dels productes agroalimentaris catalans de qualitat, especialment dels productes amb distintius d’origen i de qualitat, com ara el de Denominació d’Origen Protegida (en endavant, DOP) i el d’Indicació Geogràfica Protegida (en endavant, IGP). Pel que fa a produccions molt lligades al territori, a Catalunya hi ha actualment 20 productes amb DOP i IGP que s’agrupen de la manera següent:
 
-       10 DOP inscrites al registre comunitari (Arròs del Delta de l’Ebre, Avellana de Reus, Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Mongeta del Ganxet, Oli del Baix Ebre-Montsià, les Garrigues, Pera de Lleida, Siurana, i Oli de la Terra Alta), i 1 reconeguda transitòriament (Oli de l’Empordà).
 
-       7 IGP inscrites al registre comunitari (Calçot de Valls, Clementines de les Terres de l’Ebre, Llonganissa de Vic, Pollastre i Capó del Prat, Patates de Prades, Poma de Girona i Torró d’Agramunt) i 2 reconegudes transitòriament (Pa de Pagès Català i Vedella dels Pirineus Catalans).
 

1  

Fitxers adjunts

Signatura conveni promoció productes de qualitat

Signatura conveni promoció productes de qualitat
JPG | 6137