Artur Mas ha presidit la cimera en defensa de la immersió lingüística

El president Mas encapçala la cimera en defensa de l'escola en català amb partits polítics i comunitat educativa

query_builder   12 desembre 2012 20:28

event_note Nota de premsa

El president Mas encapçala la cimera en defensa de l'escola en català amb partits polítics i comunitat educativa

  • De la trobada n’ha sortit el recolzament unànime a la declaració presentada pel Consell Escolar de Catalunya que rebutja l’avantprojecte presentat pel Govern central i en demana la retirada o una nova redacció d’acord amb l’Estatut i la LEC
Artur Mas ha presidit la cimera en defensa de la immersió lingüística
El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha encapçalat aquesta tarda la cimera en defensa de l'escola en català organitzada pel Govern, com a resposta a la reforma educativa que vol dur a terme el Govern central, mitjançant la Llei d’Ordenació de la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), i que afecta aspectes bàsics de l’ensenyament en català.
 
El president Mas ha convocat a aquesta reunió de treball els partits polítics catalans que han recolzat la immersió lingüística durant aquests anys: Convergència i Unió (CiU); Partit Socialista de Catalunya (PSC); Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), i, en representació de la comunitat educativa, la Comissió Permanent del Consell Escolar de Catalunya (CEC).
 
Hi ha pres part, en nom de CIU, Oriol Pujol i Josep M. Pelegrí; d’ERC, Oriol Junqueras i Josep Bargalló; del PSC, Pere Navarro i Josep Mayoral; d’ICV, Joan Herrera i Joan Mena; de la CUP, Joaquim Arrufat i Jordi Salvia; i els 9 membres de la Comissió Permanent del CEC, encapçalada pel seu president, Ferran Ruiz.
 
En representació del Govern, a més del president Mas, hi ha participat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell i el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.
 
De la trobada n’ha sortit el recolzament unànime per part de les forces polítiques a la declaració presentada pel Consell Escolar Català, centrada en la defensa de l’escola catalana i el model d’immersió lingüística. El manifest “considera inacceptable que el Ministeri d’Educació pretengui imposar una normativa que menysté la llengua i cultura catalanes en l’ensenyament i que impossibilita la continuïtat de l’escola inclusiva i del sistema d’immersió lingüístic en establir la segregació dels alumnes per raons de llengua”. El text també “rebutja de manera unànime” l’actual avantprojecte i en demana “la retirada o la substitució per una nova redacció conforme al que disposen l’Estatut i la LEC”.
 
La consellera Rigau ha comparegut davant els mitjans de comunicació, un cop finalitzada la cimera, i ha assegurat que “és un text que no hauria d’existir” i que “altera el repartiment competencial que hi havia fins ara”.
 
Rigau ha explicat que la cimera ha servit per recollir “un suport més ampli” de cara a la reunió que mantindrà divendres amb el Ministeri d’Educació i que s’ha acordat que els grups parlamentaris facin arribar aquesta reclamació al Parlament Europeu i el Govern a la comissió d’Educació de la UE.
 
Un cop acabada la cimera, al mateix Palau de la Generalitat, s’ha celebrat la reunió extraordinària del Consell Escolar de Catalunya per debatre la defensa del model català d’immersió lingüística. Abans de l’inici de la reunió, el president de la Generalitat, acompanyat de la consellera Rigau, ha adreçat unes paraules als membres del Consell Escolar de Catalunya abans de començar la trobada.
 
 
 
Nota: S'adjunta el text de la declaració del Consell Escolar de Catalunya en defensa del model català d'immersió lingüística

3  

Imatges

Entrada a la reunió

Entrada a la reunió 1109

Reunió

Reunió 715

Reunió del Consell Escolar

Reunió del Consell Escolar 788

1  

Fitxers adjunts

Declaració del Consell Escolar de Catalunya

Declaració del Consell Escolar de Catalunya
PDF | 2701