Puig_Parlament

Puig amplia les explicacions de l'actuació policial del 14-N i assegura que "no hi va haver voluntat d'amagar informació"

query_builder   13 desembre 2012 16:19

event_note Nota de premsa

Puig amplia les explicacions de l'actuació policial del 14-N i assegura que "no hi va haver voluntat d'amagar informació"

FOTO
  • Felip Puig ha volgut deixat molt clar que en “cap cas, hi va haver mala fe”, sinó més aviat una “apreciació incorrecta de les dades complementàries de què es disposava i que jo no coneixia en la meva compareixença anterior”.
  • Puig s’ha mostrat contundent i ha reiterat, un cop més, que “no es va disparar cap pilota de goma” durant tota la jornada de vaga del 14-N i que “la lesió de la senyora Quintana no pot haver estat causada per l’acció dels Mossos d’Esquadra”, “ni per lloc, ni per hora”, ha insistit.
  • El titular d’Interior en funcions ha anunciat  que s’està estudiant la possibilitat de col·locar GPS en les llançadores i càmeres en els cascos dels antiavalots que disparin l’armamentística.
  • “Vull esvair qualsevol dubte que la societat pugui tenir respecte de l’actuació de la nostra Policia, i que aquestes polèmiques no desmereixin la feina excepcional que fan cada dia”, ha dit.
 
 
 
El conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, ha comparegut avui en roda de premsa, després de reunir-se, a petició pròpia, amb representants dels diferents grups parlamentaris de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya. Puig ha volgut demanar disculpes perquè en la seva compareixença del passat 3 de desembre “la informació que vaig donar era correcta, però incompleta, veraç però no exhaustiva”, ha dit. En aquest sentit, Felip Puig ha volgut deixat molt clar que en “cap cas, hi va haver voluntat d’ocultar la informació o mala fe”, sinó més aviat una “apreciació incorrecta de les dades complementàries de què es disposava i que jo no coneixia en la meva compareixença anterior”.  És per això, que Puig ha anunciat que ha acceptat la renúncia per part del comissari general de  Recursos  Operatius del Mossos, que ahir va demanar ser rellevat del seu càrrec, “acció que l’honora”, ha explicat. El conseller en funcions ha destacat la “magnífica trajectòria del comissari Pla dins el cos de Mossos d’Esquadra”.
 
Durant la seva intervenció, Felip Puig s’ha mostrat contundent  i ha reiterat, un cop més, que “no es va disparar cap pilota de goma” durant tota la jornada de vaga del 14-N, i ha detallat, ajudat d’uns plànols, els 62 projectils que la Brigada Mòbil va llançar aquell dia, que demostren que “la lesió de la senyora Quintana no pot haver estat causada per l’acció dels Mossos d’Esquadra”, “ni per lloc, ni per hora”, ha insistit.  “Sóc i som els primers interessats a saber què li va passar a l’Esther Quintana, des d’un punt de vista personal però també polític”. “Comprenc i comparteixo el seu neguit,  i el seu disgust i des del Departament ho lamentem profundament”, ha sentenciat.
 
En aquest sentit, Felip Puig ha insistit que  “no vull que s’adjudiqui al cos dels Mossos d’Esquadra la responsabilitat del que va passar, perquè de les informacions obtingudes es desprèn que no en són responsables” i vull “esvair qualsevol dubte que la societat pugui tenir respecte de l’actuació de la nostra Policia, i que aquestes polèmiques no desmereixin la feina excepcional que fan cada dia”, ha afegit. Puig ha explicat també que tota la informació ha estat posada a disposició judicial per tal d’ajudar en la investigació judicial en curs.
 
 El titular d’Interior en funcions ha anunciat  que s’està estudiant la possibilitat de col·locar GPS en les llançadores  que “permetin oferir informació detallada de la seva ubicació, així com de la trajectòria i hora de llançament dels projectils”. En aquesta línia, també s’està valorant la col·locació de càmeres en els cascos dels antiavalots que disparin l’armamentística.
 
Puig ha finalitzat la seva compareixença demanant disculpes al Parlament i a la societat, i ha assumit tota la responsabilitat, “perquè de qualsevol error que es produeixi al Departament d’Interior, mentre jo sigui conseller d’Interior, en funcions o no, la responsabilitat és meva”.  Felip Puig ha reconegut que va posar el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat i que aquest, des del primer moment,  no la hi va acceptar.