CCOO

President Mas: "Tots junts hem de fer el camí per afrontar la pitjor recessió econòmica i l'operació política de més envergadura en segles"

query_builder   14 desembre 2012 19:12

event_note Nota de premsa

President Mas: "Tots junts hem de fer el camí per afrontar la pitjor recessió econòmica i l'operació política de més envergadura en segles"

  • El cap de l’Executiu ha participat al X Congrés de CCOO de Catalunya, on ha destacat que “l’esperit positiu és imprescindible en aquests moments”
El president Mas amb l'alcalde Trias i el secretari general de CCOO a Catalunya
El president Mas amb l'alcalde Trias i el secretari general de CCOO a Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquesta tarda, en el marc del X Congrés de CCOO, “unitat i esperit positiu” en el si del país per fer front als principals reptes que es presenten en els propers anys. “Comencem una legislatura en la qual el país, en el seu conjunt, s’ha d’enfrontar a la pitjor recessió econòmica i la pitjor crisi pressupostària de les finances públiques de les últimes dècades, i també a l’operació política de més envergadura que Catalunya ha fet en els darrers segles. I tot això ho hem de fer tots junts”, ha reblat el president.
 
El cap de l’Executiu ha recordat les paraules de l’expresident brasiler Lula da Silva que ahir, en rebre el Premi Internacional Catalunya, va assegurar que “el tren dels països europeus és ara mateix un tren descarrilat”, i ha dit que en el cas espanyol i català passa “d’una manera molt evident”. “Ara cal tornar a posar el tren sobre les vies perquè, si no ho aconseguim, el tren seguirà fora i no anirà bé per a ningú”, ha subratllat el president, que ha recordat que la situació actual té molt a veure amb “una política europea tremendament estricta i un repartiment d’esforços i sacrifici desproporcionat amb el pes de la despesa pública de cada territori, dins l’Estat espanyol”.
 
La crisi econòmica, ha destacat el president, és comuna en molts països i les decisions que s’han de prendre per fer-hi front “no són ideològiques ni per gust”, sinó que són fruit d’uns condicionants que “superen les dificultats i els reptes de qualsevol Govern”. Unes dificultats que Artur Mas ha destacat que es viuen encara amb més intensitat a Catalunya, a causa de les “limitacions afegides respecte a governs que tenen instruments més potents i més capacitat de disposar de recursos propis”.
 
Durant el seu discurs davant dels assistents al congrés del sindicat, el cap de l’Executiu ha demanat a CCOO que també formi part de la unitat que necessita Catalunya i que, al costat de la “convicció, la fermesa, la crítica i la mobilització” que sempre mostren, mantinguin “l’esperit positiu, imprescindible en aquests moments”.
 
El Congrés de CCOO se celebra al Palau de Congressos de Barcelona des d’avui i fins diumenge i d’ell en sortirà la nova direcció del sindicat. A l’acte també hi han assistit el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

1  

Imatges

Artur Mas, Xavier Trias i Joan Carles Gallego

Artur Mas, Xavier Trias i Joan Carles Gallego 644