L'Edifici de la Generalitat a Girona s'adhereix a la plataforma «Fes e-dit» per fomentar el vehicle compartit

Un equip propi de treballadors s'encarrega de gestionar tot el projecte

query_builder   19 desembre 2012 12:23

event_note Nota de premsa

L'Edifici de la Generalitat a Girona s'adhereix a la plataforma «Fes e-dit» per fomentar el vehicle compartit

Un equip propi de treballadors s'encarrega de gestionar tot el projecte

L’Edifici de la Generalitat a Girona s’ha adherit a la plataforma Fes e-dit, de cotxe compartit, en una iniciativa que forma part del pla de desplaçaments aprovat per la Taula de Mobilitat de l’Edifici de la Generalitat.
 
Tota la gestió i seguiment anirà a càrrec d’un equip de treballadors del mateix Edifici, en col·laboració amb els membres de la Taula de Mobilitat i el Departament de Territori i Sostenibilitat, que dóna suport al projecte dins de les  seves actuacions de responsabilitat social. A més, al novembre la Junta de Personal va validar per unanimitat la mesura.
 
Els principals objectius de la Plataforma són facilitar la mobilitat del personal de l’Edifici; reduir l’ús del vehicle privat; reduir els costos dels desplaçaments quotidians; promoure la cohesió entre el personal dels diferents departaments, i, sobretot, reduir les emissions de gasos contaminants i partícules.
 
Per implantar el projecte s’ha escollit l’eina Fes e-dit, impulsada per la Universitat de Girona i desenvolupada per l’empresa Easy Innova. El fet diferencial d’aquesta plataforma davant d’altres és la possibilitat d’utilitzar els dispositius mòbils i els de la web 2.0 per proporcionar dades en temps real de la situació dels usuaris i les seves rutes. Això permet fer peticions per compartir cotxe sense reserva prèvia.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa el vehicle compartit entre la comunitat de l’Edifici de la Generalitat a Girona com una estratègia més a favor de la sostenibilitat i també per ser un exemple a seguir per altres administracions, empreses i ciutadania en general.