El Palau Robert i Cork promouen un Nadal sostenible amb l'Arbre dels Desitjos per al 2013

query_builder   20 desembre 2012 09:34

event_note Nota de premsa

El Palau Robert i Cork promouen un Nadal sostenible amb l'Arbre dels Desitjos per al 2013

El Palau Robert i CORK, iniciativa que agrupa totes les institucions i patronals sureres de l’Estat en la promoció del tap de suro, han instal·lat un gran Arbre de Nadal fet amb ampolles de vidre i taps de suro a l’accés del passeig de Gràcia per promoure els valors més sostenibles. 
probert
L’arbre està format per una estructura de 4 metres d’alçada que sosté com a fullatge 500 ampolles de cava il·luminades. Per guarnir-lo, s’hi han penjat taps de suro amb una llaçada que sosté un desig. L'arbre s'ha instal·lat a la vorera del passeig de Gràcia/Diagonal des del dimecres 19 de desembre fins al divendres 21 (11-20 h), i durant el cap de setmana del 22 i 23 estarà al Jardí del Palau Robert (11 -20 h). Durant aquest dies i en els horaris esmentats, els ciutadans poden penjar els desitjos amb la col·laboració de personal que els atendrà. L’arbre, amb l’activitat ja finalitzada, continuarà exposat al Jardí fins al final de els festes.
L’arbre dels desitjos de CORK vol promoure la consciencia ecològica entre els ciutadans de Barcelona fent servir productes 100% biodegradables en la seva guarnició. Per aquest motiu, la voluntat dels vianants  és penjar en taps de suro de cava i vi, un material totalment sostenible alhora que protagonista de la indústria surera. Grans personalitats que defensen la indústria surera i el tap de suro ja s’han adherit a aquesta iniciativa sostenible, com és el cas del guardonat i internacionalment reconegut xef Ferran Adrià, que ha escrit al seu adorn “Menjar bé alimenta l’ànima”.
L’ornamentació nadalenca es completa amb el pessebre que es pot veure al Jardí. Una iniciativa  de l’Associació de Pessebristes de Catalunya, que enguany celebra el 50è aniversari.
Activitats educatives
D’altra banda, el Palau Robert ha programat, durant el Nadal, activitats educatives relacionades amb l’exposició “Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat” per a nens i nenes de 6 a 12 anys. L’activitat constarà d’una visita a la mostra i un taller.
L’activitat proposada,  “L’esclat dels sentits”, permet fer una immersió en el món dels sentits i les sensacions dels plats creats per Ferran Adrià i els seu equip. Les dates en què s’ha programat l’activitat són dels dies 24, 27, 28 i 31 de desembre de 2012, i 2, 3 i 4 de gener de 2013.  Per a les reserves i per demanar més informació sobre l’activitat, es pot trucar al telèfon 670 036 081.
Punt de recollida de joguines
També cal recordar que el Palau és punt de recollida de joguines per al ciutadans que vulguin col·laborar en la campanya que organitza Creu Roja Joventut entre el 15 el 28 de desembre. Les persones que vulguin participar-hi poden deixar les seves aportacions a l’entrada del Palau Robert. A més,  Els voluntaris de Creu Roja recolliran  joguines i llibres en un punt habilitat al Jardí entre les 12  i les 17 hores, el 22 de desembre.
La campanya de recollida de joguines, que  compta amb la col·laboració de la Generalitat, porta per lema “Apropa’ns a la il·lusió! Un gest, una joguina!”.