El secretari general de l'Esport presenta a la Val d'Aran el Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya

query_builder   19 desembre 2012 21:35

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport presenta a la Val d'Aran el Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presentat avui a la seu del Conselh Generau d’Aran, a Vielha, el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern de Catalunya (PEEHC). “Amb aquest treball es vol visualitzar la situació actual dels diversos esports d’hivern al nostre país i plantejar quines han de ser les pautes i actuacions a seguir, per potenciar els esports de neu i els esports de gel al nostre territori”, ha explicat Ivan Tibau als representants d’aquest sector.
sge
Foto: Conselh Generau d'Aran
En la presentació, el secretari general de l’Esport ha estat acompanyat del síndic d’Aran, Carlos Barrera; el comissionat per a la candidatura Barcelona Pirineus 2022, Enric Truñó; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé; la responsable de l’Oficina Tècnica Barcelona Pirineus 2022, Mònica Bosch; el conseller d'Esports i Joventut del Conselh Generau d’Aran, Marcos Viló, i el representant territorial de l'Esport a Lleida, Joaquim Perisé, a més dels representants dels clubs d’esports d’hivern de la Val d’Aran i Catalunya.
 
La Secretaria General de l’Esport, a través del Consell Català de l´Esport, ha impulsat l’elaboració del Pla Estratègic per la consolidació i increment de la pràctica dels Esports d’Hivern a Catalunya. “Això ha de permetre disposar d’una guia que contempli tots els elements bàsics estructurals necessaris per aconseguir una major i millor pràctica d’aquests esports”, ha manifestat el secretari general de l’Esport.
 
El Pla Estratègic dels Esports d’Hivern consisteix en un procés d’anàlisi i de reflexió sobre la situació en què es troben els esports d’hivern a Catalunya, proposant línies estratègiques i mesures d’actuació en què treballar conjuntament amb la resta d’agents que intervenen, amb un horitzó de temps de 10 anys.
 
L'estudi és integral i recull totes les manifestacions esportives d'hivern, neu i gel, així com aquelles disciplines d'esports d’hivern adaptats per a persones amb una discapacitat. Els plantejaments per esports de neu i de gel són estudiats i valorats de forma separada, tant a nivell d’anàlisi inicial com de proposta estratègica ja que es parteix de realitats molt diferents. Les conclusions d’aquest procés són el resultat de la participació de més de 40 àmbits diferents del sector dels esports d’hivern que de forma voluntària i proactiva han debatut i aportat els seus coneixements, experiència i propostes.
 
Els objectius que han guiat l’elaboració del PEEHC han estat, per una banda, promocionar la pràctica esportiva dels esports d'hivern a Catalunya, tant els de neu com els de gel i posicionar el Pirineu català a nivell internacional com a territori de referència en l’oferta d’oci esportiu en esports d’hivern així com a referent de qualitat en l’organització de grans esdeveniments.
 
D’altra banda, es vol aconseguir esportistes d’elit que tinguin l’opció d’obtenir resultats de primer nivell en competicions internacionals d’esports d’hivern com els circuïts de les Copes del Món, els Campionats del Món i els Jocs Olímpics i Paralímpics.
 
Hi han participat més de 90 experts de tots els àmbits dels esports d’hivern. S’han establert 19 línies estratègiques i 51 plans d’actuació, i cada línia estratègica assenyala els agents implicats i una proposta de temporització. En tot el plantejament s’apunta la importància d’una coordinació i sinèrgia de tots els agents públics i privats, i la necessitat de clarificar els processos i els programes esportius i d’impuls de les diverses disciplines dels esports d’hivern.
 
“Aquest Pla ha de ser una eina oberta i dinàmica, i per tant, a actualitzar periòdicament per poder adaptar-la a la seva evolució i altres necessitats o situacions que vagin esdevenint”, ha afegit Ivan Tibau. Per la seva banda, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha volgut agrair personalment al secretari general de l’Esport el fet de realitzar la presentació del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya a la Val d’Aran.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Conselh Generau d'Aran)

Fotografia de la presentació (Autor: Conselh Generau d'Aran) 2327