Bombers de la Generalitat: serveis del migdia i tarda de Sant Esteve

query_builder   26 desembre 2012 18:37

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat: serveis del migdia i tarda de Sant Esteve

  • Rescat d’una excursionista accidentada a La Vall d’en Bas
  • Incendi en un pis de Sant Cebrià de Vallalta amb un intoxicat molt lleu
  • Incendi en un hotel de Calella amb diversos intoxicats lleus
Rescat d’una excursionista accidentada a La Vall d’en Bas (la Garrotxa)
 
A les 12.44 hores d’aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’una excursionista accidentada al Puigsacalm, a la zona del pas dels Burros, a La Vall d’en Bas.
 
Un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins al lloc per fer la primera atenció a la ferida i immobilitzar-la. L’helicòpter, amb un gruatge, ha carregat la ferida i l’ha traslladat fins a la zona de Joanetes on l’esperaven els serveis sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que l’han evacuat fins a l’Hospital Trueta de Girona. La ferida, una noia de 24 i veïna de Banyoles, presentava una ferida oberta a la cama.
 
També s’han mobilitzat dues dotacions terrestres dels Bombers.
 
 
Incendi en un pis de Sant Cebrià de Vallalta amb un intoxicat molt lleu (el Maresme)
 
Quatre dotacions dels Bombers s’han mobilitzat aquesta migdia (avís a les 13.47 hores) per apagar un incendi que afectava una casa unifamiliar de tres plantes, aïllada, al carrer Mar de Juny número 26, a Sant Cebrià de Vallalta.
 
El foc ha afectat la segona planta on hi ha el pàrquing i un traster. Ha cremat material de gimnàs divers, roba i estris varis. Tot l’habitatge, a més, ha quedat afectat pel fum.
 
Una vegada els Bombers han controlat el foc al voltant de les 14.30 hores, han procedit a ventilar tot l’immoble. Una persona ha resultat intoxicada lleu pel fum i ha estat atesa pel SEM in situ i no ha estat necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.
 
 
Incendi en un hotel de Calella amb diversos intoxicats lleus (el Maresme)
 
A les 17.11 hores d’aquesta tarda els Bombers rebien l’avís d’un incendi al soterrani d’un hotel situat a la carretera Turisme número 42 de Calella.
 
Fins al lloc s’han desplaçat dues dotacions dels Bombers que han pogut comprovar que el foc afectava una secadora de la bugaderia, al soterrani de l’hotel. A les 17.25 hores el foc ja estava controlat. Segons les darreres informacions sis persones haurien resultat intoxicades de caràcter lleu a causa del fum. El SEM, que ha desplaçat tres ambulàncies, ha evacuat tres ferits a l’Hospital de Calella.