El sector agroalimentari català capta talent

query_builder   27 desembre 2012 12:01

event_note Nota de premsa

El sector agroalimentari català capta talent

 
 
 
Carolina Domínguez, de l'Escola de Capacitació Agrària (ECA) de Manresa, va rebre, la setmana passada, amb el projecte "Eco de l'Alpujarra", centrat en el cultiu de safrà, el primer premi a la millor idea i projecte més viable en Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de la 1a Mostra de Projectes Emprenedors de la Formació Professional de Catalunya, organitzada pel Departament d'Ensenyament.
 
Val a dir que la meitat de les iniciatives empresarials presentades a aquesta 1a Mostra de Projectes Emprenedors de la Formació Professional de Catalunya va escollir el sector agroalimentari per a desenvolupar-les. En total, s'hi van presentar 52 iniciatives, de les quals se’n van escollir 12 i, d'aquestes, 7 pertanyen al sector agroalimentari.
 
El resultat d’aquesta Mostra de projectes emprenedors de la Formació Professional posa de relleu que el sector agroalimentari, com a primer sector industrial del país, és percebut cada cop més pels joves com un sector amb futur, el que és una molt bona notícia atès que permetrà mantenir i impulsar la vitalitat del sector agroalimentari i rural amb la incorporació de joves amb talent, formació i il·lusió. Aquestes iniciatives serveixen per a trencar la percepció que el sector agroalimentari era més del passat, i cada cop més és percebut com un sector bàsic per a l’economia de Catalunya, un sector molt innovador i en el qual els joves emprenedors poden desenvolupar el seu projecte professional i vital.
 
El Departament referma la seva aposta per la formació en el sector agrari i agroalimentari català, conscient que tot allò que s’inverteixi en aquest àmbit comporta una millora en la competitivitat del sector, i contribueix a garantir la seva viabilitat de futur. Per aquest motiu, el DAAM dóna una gran importància a la formació i a la transferència tecnològica. Així, cal destacar que més de 30.000 professionals del sector agroalimentari han participat aquest 2012 en les actuacions que el Departament organitza en matèria de formació i transferència tecnològica.