Predicció per l'any nou

query_builder   28 desembre 2012 13:01

event_note Nota de premsa

Predicció per l'any nou

 

La situació anticiclònica es mantindrà de cara  a la propera setmana, tot i això, per l’Any Nou hi haurà un parèntesi pel pas d’un front fred

 
Els models meteorològics preveuen que les altes pressions que afecten tota l’Europa Occidental s’enretirin de la península Ibèrica, i formin un anticicló amb un nucli de 1032 hPa centrat a les Açores i un altre de 1030 hPa al nord de Grècia. Entre aquests dos centres d’acció passarà un front fred entre dissabte i diumenge que afectarà el terç oest del país. Ja diumenge a la tarda l’anticicló es tornarà a estendre a tota la península Ibèrica fins al sud d’Alemanya. De cara la nit de Cap d’Any i al llarg d’Any Nou un nou front fred creurà tot Catalunya d’oest a est. 
 
La predicció pel cap de setmana vindrà marcada per la presència de núvols alts i mitjans, baixos al Pirineu i punts del litoral i prelitoral. A últimes hores del dissabte i matinada de diumenge hi haurà precipitacions minses al terç oest i altres punts del Pirineu, al vessant nord es mantindran tot el dia de diumenge. Les boires matinals seran presents a les planes de l’interior i de manera més dispersa al llarg del dia a punts costaners. Les temperatures baixaran moderadament de cara diumenge i de manera més notable al Pirineu i comarques de Girona al final del dia. La tramuntana bufarà amb cops forts al llarg de diumenge.
 
La tendència dels models per l’Any Nou ens donen el pas d’un front fred i la formació d’una baixa relativa al mar Balear amb tendència a desplaçar-se cap al sud. Dilluns serà un dia amb poca nuvolositat amb un ascens de les temperatures diürnes i alguns intervals de núvols baixos a punts del litoral. Al llarg de dimarts hi haurà un augment de núvols progressiu de ponent a llevant més compactes al Pirineu i extrem sud on hi haurà precipitacions minses en general i més persistents al vessant nord, i no se’n descarten algunes disperses al sud. Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes baixaran lleugerament.
 
A partir de dimecres s’imposarà l’anticicló molt probablement fins el dia de Reis. Per tant, les boires seran les protagonistes a les planes i fondalades de l’interior i depressió central, a la resta del territori predominarà el cel poc ennuvolat o serè. El vent serà fluix i variable amb tramuntana a l’Empordà més reforçada dimecres. Les temperatures es mantindran baixes en els indrets amb boires però seran més altes al litoral i en zones elevades del Pirineu i prelitoral.
 
Més informació a meteo.cat o a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat.
 
 
 
28 de desembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 170