Les visites a les webs de Salut s'han incrementat durant 2012 un 7% respecte a l'any anterior

query_builder   7 gener 2013 12:18

event_note Nota de premsa

Les visites a les webs de Salut s'han incrementat durant 2012 un 7% respecte a l'any anterior

Els canals temàtics més consultats del Canal Salut són el de Donar Sang, el de Drogues i el de Seguretat dels Pacients.
 
El fitxer més descarregat és el carnet per fer-se donant, concretament se l’han baixat 2.844 persones.
Durant l’any 2012 les pàgines web del Departament de Salut han rebut més de tres milions de visites. Les dades mostren un increment d’un 7% de visites respecte a l’any anterior.
 
Cada dia es produeixen unes 1.500 visites i la mitjana de temps de cada consulta és de 7 minuts. Un 87,50% de les visites provenen d’Espanya mentre que un 12,5% són d’altres països.
 
Les dades analitzades indiquen que prop d’un 25% del total d’accessos arriba de cerques relatives a la donació de sang. També cal destacar que les webs enfocades a consultes i resolució de dubtes sobre salut són algunes de les que reben més visites.
 
El canal més visitat de l’entorn del Canal Salut és el Canal de Donar Sang. Els altres canals més visitats són: el Canal Drogues, el Canal Seguretat dels pacients, el Canal Càncer i el Canal de Donació i Trasplantaments.
 
Pel que fa als fitxers descarregats per a professionals sanitaris i ciutadans observem que s’han baixat un total de 171.920 documents. El fitxer més descarregat és el carnet de donant que s’han baixat un total de 2.844 ciutadans. I en segon lloc el 4t. informe de la central de resultats s’ha descarregat un total de 1.687 vegades.
 
El Canal Salut
El Canal Salut (http://canalsalut.gencat.cat)  és una eina fonamental per impulsar i assolir els principals objectius del Pla de salut, com la promoció d’hàbits de vida saludable, la potenciació de la capacitat dels ciutadans per prendre decisions formades i informades sobre la cura de la pròpia salut, o la millora de l'accés dels ciutadans als serveis sanitaris, entre d’altres.
 
A través de la consolidació del Canal Salut com a plataforma multicanal, el Departament de Salut pretén facilitar l’accés dels ciutadans, professionals i entitats als serveis i recursos electrònics relacionats amb temes de salut, per tal de fomentar la coresponsabilitat i el bon ús del sistema sanitari, establir una estratègia comuna per incrementar els serveis i continguts relacionats amb temes de salut a disposició dels agents del sistema, i oferir solucions tecnològiques de suport al sector de la salut.