Inauguració residència Batea

Neus Munté inaugura el servei d'atenció a les persones de la Residència de Gent Gran de Batea

El Departament de Benestar Social i Família finança gairebé quatre milions d'euros de la inversió per a la construcció de l'equipament i ha concertat ja 30 places públiques

query_builder   7 gener 2013 14:18

event_note Nota de premsa

Neus Munté inaugura el servei d'atenció a les persones de la Residència de Gent Gran de Batea

El Departament de Benestar Social i Família finança gairebé quatre milions d'euros de la inversió per a la construcció de l'equipament i ha concertat ja 30 places públiques

Inauguració residència Batea
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha realitzat avui la seva primera visita institucional, concretament a les Terres de l’Ebre, per tal d’inaugurar el servei d’atenció a les persones de la Residència de Gent Gran de Batea, juntament amb l’alcalde de la població Joaquim Paladella. La consellera ha volgut fer especial esment a “el goig que em produeix que el meu primer acte oficial sigui a la Terra Alta i precisament per inaugurar un servei a les persones grans”.
 
La posada en marxa d’aquest servei ha estat possible gràcies a la negociació entre el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Batea per tal d’accelerar-ne l’obertura. La manca de disponibilitat pressupostària actual  ha obligat a adaptar la fórmula de finançament per tal de concertar places “amb l’objectiu de prioritzar l’atenció a les persones”, ha explicat la consellera.
 
La solució ha passat per aplanar la inversió del Departament, que cobreix  gairebé quatre milions d’euros del cost de la construcció i equipament de la residència. Enlloc de costejar aquesta quantitat en 10 anys, com estava previst inicialment, la Generalitat ho farà en 13 de manera que s’alliberen uns recursos que han permès concertar ja 30 places públiques des del passat 17 de desembre.
 
Durant la seva visita, la consellera s’ha referit a l’augment de l’esperança de vida com una de les grans consecucions assolides en els darrers temps, quelcom que, segons ha dit, “s’ha convertit en un dels reptes més importants i a la vegada apassionants que hem d’abordar els governs i les societats europees”. Per tant, ha afegit, “això ens obliga a repensar les polítiques socials, i el fet que estem vivint uns moments de crisi econòmica important ens obliga encara més a buscar noves fórmules d’actuació”.
 
La consellera ha celebrat, en aquest sentit, que el diàleg i el consens amb l’Ajuntament de Batea “ens hagin permès estar avui inaugurant aquest servei en aquesta jornada festiva. Les polítiques socials necessiten més que mai del diàleg i del consens”.
 
La consellera ha recordat que el servei que ofereix la Residència de Gent Gran de Batea se suma a la tasca que ja venia realitzant la Fundació Terra Alta Segle XXI, “una fundació sense ànim de lucre que treballa des de l’any 2001 per cobrir les necessitats de la gent gran en una comarca amb l’índex d’envelliment més alt de Catalunya”.
 
Finalment, la consellera ha desitjat a tots els assistents unes bones fires d’hivern.

1  

Imatges

La consellera  Munté després de signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Batea

La consellera Munté després de signar el llibre d'honor de l'Ajuntament de Batea 762