Fotomini

Benestar Social i Família premia quinze joves participants en el XIII Fotoconcurs del Carnet Jove

Un total de 781 participants han presentat 2.164 fotografies sobre temàtica lliure, social, de natura, viatges, retrats i instantànies

query_builder   10 gener 2013 13:15

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família premia quinze joves participants en el XIII Fotoconcurs del Carnet Jove

Un total de 781 participants han presentat 2.164 fotografies sobre temàtica lliure, social, de natura, viatges, retrats i instantànies

Foto1
El director general de l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Jordi Boixadera, ha entregat aquest matí els premis del XIII Fotoconcurs del Carnet Jove.
 
En total s’han premiat a quinze joves d’entre 15 i 28 anys per les seves instantànies presentades en les diferents categories del popular concurs de fotografia: oficial (temàtica lliure), viatges, social, natural, retrats i fotos instantànies.
 
La guanyadora del primer premi del Fotoconcurs ha estat Montserrat Balañà, per la fotografia “Observant el camí”, que retrata a un nen mirant a través de la finestra.
 
La relació de premiats i obres guanyadores que ha resolt el jurat és la següent:
 
1r premi - Secció Oficial - Montserrat Balañà (Manresa), “Observant el camí”.
2n premi - Secció Oficial - Anna López (Reus), “Una mirada més enllà de l'oceà, per no oblidar l'esclavitud del poble africà”.
3r premi - Secció Oficial - Ignasi Ávila (Barcelona), “Gàbies”.
4t premi - Secció Oficial - David Gomà (La Llacuna), “Pomaquet”.
5è premi - Secció Oficial - Denis Cristian Plesa (Vilanova i la Geltrú), “L'ombra de la perfecció”.
Accèssit A - Secció Oficial - Alejandro Bordanove (L'Hospitalet de Llobregat), “Peus de terra”.
Accèssit B - Secció Oficial - Laia Morelló (Reus), “Aigua a l'aire”.
Accèssit C - Secció Oficial - Maria Martínez (Sant Pere de Riudebitlles), “Pell de la Terra”.
Accèssit D - Secció Oficial - Mireia Codina (Llagostera), “Residu”.
Accèssit E - Secció Oficial - Sergi Dolcet (Alcarràs), “El despertar”.
Premi Especial - Foto Instantània - Marina Vidal (Tarragona), “Força, equilibri, valor, seny... satisfacció”.
Premi Especial - Temàtica Natura - Maria Pardo (Barcelona), “Petits habitants dels nostres boscos”.
Premi Especial - Temàtica Social - Marta Bosquet (El Vendrell), “Sota el cel”.
Premi Especial - Retrats - Pablo Sánchez (Sabadell), “El mirall de l'ànima”.
Premi Especial - Temàtica Viatges - Rubén Fernández (Mataró), “Futbol en estat pur”.
 
 
Un total de 781 joves han participat a l’edició actual del concurs, els quals han presentat fins a 2.164 instantànies. En els últims set anys, han estat 7.896 els joves d’entre 14 i 30 anys els que han participat a la iniciativa, i les fotografies concursants han arribat fins a les 27.679.
 
 
Resolta la Beca de Fotografia del Carnet Jove
 
A més del Fotoconcurs, el Carnet Jove també ha resolt la V Beca CJ Connecta’t a la Fotografia. Un reportatge fotoperiodístic sobre la revolució política que va fer canviar el règim de Hosni Mubarak a Egipte, ha estat el guanyador de l’edició d’enguany.
 
El treball “Egipte, futurs incerts”, elaborat per Josep Subiranas (28 anys, Manlleu), retrata la tasca del grup de joves activistes Maspero Youth Group per aconseguir una convivència pacífica entre totes les comunitats religioses al país, així com per solucionar els problemes dels joves de la comunitat copta, entre els quals hi ha la falta d’oportunitats laborals.
 
La beca, que està dotada econòmicament, permet al jove seleccionat col·laborar a la secció de fotografia del diari La Vanguardia durant un any.
 
La convocatòria 2012 de la Beca de Fotografia ha comptat amb la participació de 91 titulars del Carnet Jove. A més del guanyador, els quatre finalistes han estat: Paola Lai  (31 anys, Sabadell), Katerina Repina (25 anys, Barcelona), Alexandra Ferreiro (29 anys, Barcelona) i Cecilia Pereira (30 anys, Barcelona).
 
 
113.501 participants el 2012
 
Les Beques Carnet Jove són una aposta de l’Agència Catalana de la Joventut per reforçar la vessant social i participativa del carnet, que inclou propostes per ajudar als joves a accedir al món professional, fomentar la interrelació entre la gent jove, la mobilitat internacional i potenciar la creativitat i l’accés a la cultura.
 
L’any 2012, un total de 113.501 joves van participar a les diferents propostes del Connecta’t, xifra rècord des de l’inici del programa el 2006. La incorporació de les xarxes socials (Facebook i Twitter) ha ajudat a popularitzar el programa entre els titulars del Carnet Jove i els joves en general.
 
 

1  

Imatges

Fotografria guanyadora: "Observant el camí"

Fotografria guanyadora: "Observant el camí" 1946