Pelegrí insta a avançar en la diferenciació, la difusió i la internacionalització de l'oli

query_builder   12 gener 2013 13:35

event_note Nota de premsa

Pelegrí insta a avançar en la diferenciació, la difusió i la internacionalització de l'oli

moment de la presentació
moment de la presentació
 
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels directors generals d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va presidir ahir al  vespre, a Lleida, la presentació de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra - 50a Fira de les Garrigues. En el decurs d’aquest acte, va tenir lloc l’agermanament entre la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) i el Patronat Fira de les Garrigues.
 
Josep Maria Pelegrí es va congratular de la celebració del mig segle del certamen, “plenament consolidat, sinònim de grandesa, de vincle amb el vostre territori, de tradició i innovació, i per suposat de qualitat. La Fira s’ha fet gran, tant en qualitat com en expositors, i també en l’oferta als visitants, i ha assolit un rècord absolut de presència de productors d’oli. Teniu una gran diversificació que fa que tothom pugui sentir-se partícip (empreses, jornades tècniques, xerrades, proves esportives, activitats per a gent gran...)”.
 
Quant a l’acte d’agermanament entre la Fecoll i el Patronat Fira de les Garrigues, Pelegrí va remarcar que ha de servir per a què tant la Fira com la Fecoll puguin seguir creixent i ha incidit en què “tenim productes de gran qualitat dels quals cal fer-ne major promoció i impulsar-los al mercat, saber trobar sinèrgies com la d’avui per a donar-los a conèixer. Per tant, hem de veure les oportunitats que el nostre entorn ens brinda i saber-les aprofitar. Si sabem unir allò que tenim, de ben segur que ens repercutirà en positiu. La suma d’esforços, d’experiències, de productes... farà que l’oferta que presenteu a tots aquells que us visitin augmenti en quantitat i també en qualitat”.
 
D’altra banda, el conseller també es va referir a l’oli de Lleida com un “producte excel·lent i dinamitzador de l’economia del territori, “un dels millors ambaixadors, perquè tenim un dels olis més bons del món, encara que moltes vegades no ens ho hem cregut prou. Però ens cal anar a més, encara tenim molts paladars a educar, a valorar i apreciar aquest producte, i a fer-ho no només amb el pa amb tomàquet sinó també en cuinar, cal fer una gran tasca de pedagogia, mostrar les cooperatives i el procés de producció i transformació, reconèixer l’origen.  Tenim un oli que és un motor dinamitzador del nostre territori i de creació d’oportunitats”.
 
En aquest punt, Josep Maria Pelegrí va reiterar la necessitat d’apostar tant pel relleu generacional, l’emprenedoria, la necessitat de cooperatives fortes i internacionals, com de promocionar més la fusió de l’oli i el turisme, “tenim un patrimoni únic i el turisme intern està creixent”, i d’apostar també per la producció local, pel producte de proximitat. “Hem de continuar treballant en allò que més bé sabem fer: treballar per la diferenciació, esforçar-nos per donar un producte de qualitat. El nostre camí no és la competició en quantitat, aquesta no és la nostra lliga, nosaltres juguem la Champions de l’oli. En definitiva, hem de fer créixer, encara més, la percepció dels nostres olis, i els hi hem de donar un impuls més en els mercats internacionals. Cal no tancar-se les portes, mirar al futur amb decisió, i sense por als nous reptes que es presenten”.
 
Finalment, Pelegrí va cloure la seva intervenció fent palès que la Fira de les Garrigues és “un exponent del seu oli i de la comarca, una finestra per a mostrar a tothom allò que podeu oferir, un estímul que contribueix al desenvolupament econòmic d’aquest territori i dinamitza el vostre principal sector productiu, i, en definitiva, un punt de trobada on tothom, de ben segur, s’hi sentirà molt acollit i podrà gaudir de les excel·lències que produïu”.
 
 
 

1  

Imatges

moment de la presentació

moment de la presentació 1692