Tres grups catalans actuen al festival Eurosonic Noorderslag amb el suport del Departament de Cultura

query_builder   11 gener 2013 14:45

event_note Nota de premsa

Tres grups catalans actuen al festival Eurosonic Noorderslag amb el suport del Departament de Cultura

  • Els grups Evripis and his tragedies, The excitements, i Za! participen en el festival, que és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea
  • Els tres grups catalans també formaran part del projecte europeu ETEP, que pretén afavorir la circulació del talent musical europeu
Els grups catalans Evripis and his tragedies, The excitements, i Za! actuaran al festival Eurosonic Noorderslag, que té lloc a Groningen (Països Baixos) del 9 al 12 de gener. El Departament de Cultura, a través de de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), dóna suport a aquests grups per tal que participin en el festival.
 
Eurosonic Noorderslag és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea. En l’edició d’enguany hi participen prop de 3.000 programadors i hi ha acreditats més de 160 mitjans de comunicació, fet que garanteix la màxima visibilitat dels artistes i ofereix a la indústria musical catalana una oportunitat per promocionar els seus artistes arreu d’Europa.
 
 
El projecte europeu ETEP
 
Aquests tres grups catalans, pel fet d’estar programats a Eurosonic Noorderslag, passaran a formar part del programa European Talent Exchange Program (ETEP). Aquest projecte, subvencionat per la Comissió Europea, té com a objectiu promoure i donar suport a la circulació del talent musical europeu a través de 70 festivals per tot el continent.
 
La participació al projecte ETEP permetrà als grups catalans fer circular la seva música i incrementar les seves oportunitats de promoció en un mercat tradicionalment dominat per americans i anglosaxons. Així mateix, la participació representarà un increment de les vendes (en forma de música en viu, de CD  o descàrregues d’Internet) del producte musical dels grups i de les actuacions fora del territori de procedència.