Els Mossos d'Esquadra detenen un fals empresari per estafar proveïdors d'empreses d'alimentació

query_builder   12 gener 2013 10:23

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un fals empresari per estafar proveïdors d'empreses d'alimentació

 
. Es feia passar per un home de negocis i realitzava  els pagaments en caixers automàtics, fent ingressos amb sobres sense diners
 
. El detingut és un multireincident especialitzat en estafes que ja va ser detingut fa uns anys quan actuava com a fals treballador de la Creu Roja
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut  Youness  H.H., de 23 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de múltiples estafes a responsables d’empreses de restauració als quals, fent-se passar per un empresari, els feia grans comandes de productes ajornant els pagaments, lliurant pagarés falsos o realitzant ingressos en caixers automàtics amb sobres de paper buits. En el moment de ser detingut, estava en busca i captura per diferents Unitats d’ Investigació de Mossos d’ Esquadra.
 
L’arrestat es feia passar per un home de negocis, vinculat al món de la restauració, o com a director de diversos hotels, i contactava amb empreses distribuïdores de begudes alcohòliques o empreses d’alimentació. Per tal de realitzar l’estafa, utilitzava el nom d’una empresa, habitualment fictícia, per tal de poder realitzar petites comandes a diferents proveïdors que en una primera fase eren abonades correctament per tal de guanyar-se la seva confiança.
 
Un cop la relació laboral amb els responsables d’aquestes companyies estava més consolidada, demanava importants comandes, però en el moment de realitzar els pagaments ho feia en horaris en què els bancs estaven tancats, mitjançant caixer automàtic, fent ingressos amb sobres sense diners. D’aquesta manera, fins el dia següent, la víctima no podia comprovar que es tractava d’ un engany. El jove, de bona presència, i amb domini de diverses llengües estrangeres, utilitzava tant la seva identitat com d’altres falses.
 
Amb la mercaderia adquirida, Youness HH la venia en el mercat negre, a preu molt inferior de l’ habitual.
 
Durant el darrer any, hauria comès estafes per un valor superior als 45.000 euros, i no es descarta que hi hagin més víctimes arreu del territori català, degut a la seva gran mobilitat.
 
L’any 2008, va ser detingut per estafar a persones d’edat avançada a les quals enganyava fent-se passar per treballador social de la Creu Roja.
 
El detingut acumula una desena d’antecedents per estafes. Els investigadors no descarten que pugui haver més víctimes i, per això, mantenen obertes les investigacions.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 12 de gener de 2013