Protecció Civil rebaixa a alerta el Plaseqcat per una explosió sense ferits en una empresa química de Rubí

query_builder   12 gener 2013 13:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil rebaixa a alerta el Plaseqcat per una explosió sense ferits en una empresa química de Rubí

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat a fase d’alerta el Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) per l’explosió sense ferits ni afectació exterior produïda en un reactor de l’empresa Lainco S.A de Rubí (Vallès Occidental).
 
L’explosió, que s’ha produït mentre es feien uns treballs de soldadura, ha deixat molt afectat, inclinat i inestable el dipòsit, per la qual cosa s’ha hagut de gestionar una grua de gran tonatge i una plataforma per assegurar-lo i evitar que caigui sobre un altre dipòsit.
 
En el moment de l’explosió ha volat la tapa del reactor, que té una capacitat de 10.000 litres (10 metres cúbics), i s’han emès vapors tòxics però que s’han dissipat a l’aire i no han provocat cap afectació a l’exterior.
 
A hores d’ara, la grua gestionada per l’empesa ja es troba al lloc de l’accident i s’iniciaran els treballs d’estabilització o bé desmuntar i retirar el dipòsit un cop arribi la plataforma.
 
Mentre durin aquests treballs a l’interior de l’empresa, Protecció Civil de la Generalitat mantindrà per seguretat l’alerta del Plaseqcat.
 
Al lloc de l’accident es mantenen 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 1 ambulància preventiva del SEM, així com també el tècnic de Protecció Civil de Rubí, Mossos d’Esquadra i la Policia Local.
 
 
Barcelona, 12 de gener de 2013