L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de Camprodon amb la posada en servei de la depuradora de Font Rubí

query_builder   14 gener 2013 12:08

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de Camprodon amb la posada en servei de la depuradora de Font Rubí

 
 
  • La planta que retorna les aigües tractades al torrent de Font Rubí, (conca del Ter),  ha tingut un cost superior als 791.300 euros
 
  • Aquesta és la catorzena estació depuradora en servei a la comarca del Ripollès
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha millorat el sanejament de Camprodon (comarca del Ripollès) amb l’activació de la depuradora i els col·lectors en alta de Font Rubí. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 791.300  euros i ha consistit en una depuradora amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 168,2 m3/dia, així com també la construcció de prop de 60 metres de col·lectors.
 
L’aigua tractada es retorna al torrent de Font Rubí (conca del Ter), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la catorzena estació depuradora en servei a la comarca del Ripollès, juntament amb les plantes de Camprodon, Nevà, Núria, Ogassa, Pardines, Planoles, Queralbs, Ribes, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vallfogona de Ripollès.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 148