Protecció Civil posa en prealerta el Procicat per fort vent demà a les comarques del terç sud del país, i al Pirineu i Prepirineu

query_builder   14 gener 2013 12:48

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el Procicat per fort vent demà a les comarques del terç sud del país, i al Pirineu i Prepirineu

 

  • El vent més intens i sostingut es donarà a les cotes elevades de les comarques del Pirineu i Prepirineu

 

  • A les Terres de l’Ebre, Tarragona i sud de les comarques de Barcelona el vent també pot bufar amb ràfegues que superin els 90 km/h

 

  • Es recomana molta prudència especialment en la conducció i en les activitats d’alta muntanya
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent de cara a demà dimarts a les comarques del Pirineu, Prepirineu i del terç sud del país.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), demà dimarts el vent bufarà de component oest i les ràfegues màximes s’assoliran sobretot a les zones elevades de les comarques del terç sud de Catalunya i del Pirineu i Prepirineu. Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimecres, afectant de forma més generalitzada tot el territori.
 
Les comarques afectades pel fort vent seran: Vall d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya (Alt Pirineu i Aran); Solsonès, Berguedà i Anoia (Catalunya Central); Ripollès i Garrotxa (Girona); Garrigues (Lleida); Alt Penedès i Garraf (Barcelona); Conca de Barberà, Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Tarragonès i Priorat (Tarragona); i Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià (Terres de l’Ebre).
 
Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments de les zones afectades pel risc de vent que s’assegurin els elements de mobiliari públic susceptibles de patir danys. Tanmateix, la població ha d’assegurar o retirar els elements amb risc de caure a la via que tingui en balcons o terrasses i reforçar la seguretat dels ancoratges dels elements que es puguin desprendre.
 
També es recomana molta precaució en les activitats d’alta muntanya, ja que a les cotes altes és on bufarà més fort el vent; i també prudència en la conducció per les carreteres on pot bufar fort el vent.
 
De cara als propers dies cal estar atents a les previsions meteorològiques i a les actualitzacions dels avisos que emet Protecció Civil.
 
Podeu consultar més consells sobre les ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades