L'episodi de forts vents s'allarga fins dijous 17 de gener

Protecció Civil manté la prealerta del Procicat per forts vents que afecta al nord i al terç sud del país i comarques de ponent

query_builder   15 gener 2013 19:20

event_note Nota de premsa

L'episodi de forts vents s'allarga fins dijous 17 de gener

Protecció Civil manté la prealerta del Procicat per forts vents que afecta al nord i al terç sud del país i comarques de ponent

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT ja que es manté la previsió de forts vents a les comarques del Pirineu, Prepirineu i el terç sud del país, així com per les incidències que es puguin derivar d’aquest episodi de vents.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es confirma la previsió emesa aquest matí, en què aquesta tarda es preveuen ratxes superiors als 90 km/h a les comarques del Pirineu i Pre-Pirineu així com al terç sud del país, situació que millorarà a partir d’aquest vespre al litoral de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. A primera hora del matí de demà dimecres la situació millorarà de forma generalitzada a tot el territori excepte a les comarques del terç nord-oest fins al migdia, quan el fenomen es reactivarà de nou a tot el territori, excloent les comarques de la banda est del territori gironí.
 
L’episodi de forts vents, però, s’allargarà fins al migdia del dijous 17 de gener, afectant a les comarques del Pirineu i del Prepirineu fins les 6.00h i al terç sud del país fins al migdia. La distribució geogràfica del fenomen és de caràcter extens i les ratxes més fortes s’assoliran sobretot a cotes elevades. Actualment les ratxes més fortes de vent es registren a les cotes més altes d’Espot i Alins (Pallars Sobirà) i Barruera (Alta Ribagorça).
 
A hores d’ara ADIF, RENFE i FGC no han tingut incidències a conseqüència del vent; tampoc no se n’han detectat pel que fa a les telecomunicacions. L’operador d’autopistes ACESA no ha registrat incidències tot i que ha destacat fort vent a la zona sud, entre Salou  Vilafranca durant el dia d’avui.
 
Serveis de Bombers derivats del fort vent
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 16.00 hores i fins les 19.00 hores de la tarda, un total de 2 avisos relacionats amb l’episodi de fort vent, a les Regions d’Emergències de Lleida i de la Metropolitana Nord.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 30 trucades relacionades amb afectacions per vent.
 
Es recomana molta precaució en les activitats d’alta muntanya, ja que a les cotes altes és on bufarà més fort el vent; i també molta prudència en la conducció per les carreteres on pot bufar fort el vent.
 
De cara als propers dies cal estar atents a les previsions meteorològiques i a les actualitzacions dels avisos que emet Protecció Civil. Es recomana fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat
 
Podeu consultar més consells sobre les ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades
 
Davant del fred intens, recordeu també els consells per a l’ús correcte d’estufes i calefactors