El Govern presentarà un recurs contra la suspensió de l'euro per recepta

query_builder   16 gener 2013 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern presentarà un recurs contra la suspensió de l'euro per recepta

A partir d’aquesta nit a les 23 hores,  les oficines de farmàcia deixaran de cobrar l’ import de la taxa
 
La taxa de l’euro per recepta queda suspesa fins que el Tribunal es pronunciï sobre l’aixecament de la suspensió
El Departament ha rebut, aquest migdia, la comunicació oficial de l’admissió a tràmit del recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol el passat 21 de desembre. Per tant en les properes hores s’ha de procedir a la suspensió cautelar del cobrament de la taxa.
 
El Servei Català de la Salut ja ha iniciat el circuit per procedir a aquesta suspensió, que inclou informar al Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya i fer els canvis oportuns per adaptar els sistemes informàtics. Serà a partir d’aquesta nit, a els 23 hores, que es deixarà de cobrar l’ import de la taxa.
 
El Govern presentarà un recurs al Tribunal Constitucional (TC) on sol·licitarà l’aixecament de la suspensió de la taxa de l’euro per recepta. Amb la presentació del recurs per part de la Generalitat el TC tindrà ara 5 mesos per pronunciar-se sobre l’aixecament de la suspensió.
 
Des de l’entrada en vigor de la taxa, el passat 23 de juny, fins el 31 de desembre s’han recaptat un total de 45, 7 M d’euros. Durant els sis primers mesos d’aplicació 405.624 pacients van assolir el llímit màxim de 36 euros pel 2012 i, per tant, van deixar de pagar la taxa.
 
Segons dades de tancament de l’any 2012, Catalunya va presentar una reducció de la despesa farmacèutica del -14,3% respecte al 2011. Si comparem el segon semestre de 2012 (quan entra en vigor la taxa) amb el del 2011 el decrement de receptes ha estat del -21%.
 
L’impacte econòmic per la reducció del volum de receptes es pot estimar al voltant 6 punts de factura. Per aquest 2012 l’impacte ha estat de 110 milions d’euros sobre una decrement total respecte al 2011 de 242 milions d’euros.