Es pot visitar del 22 de gener i el 17 de febrer de 2013

Exposició fotogràfica de Marius Jovaisa sobre Lituània al Palau Robert

query_builder   18 gener 2013 10:34

event_note Nota de premsa

Es pot visitar del 22 de gener i el 17 de febrer de 2013

Exposició fotogràfica de Marius Jovaisa sobre Lituània al Palau Robert

El fotògraf, editor i autor de pel·lícules documentals lituà Marius Jovaisa presenta, al Palau Robert,  l’exposició “Lituània inèdita”, que recull una selecció de  fotografies captades en més d’un centenar d’hores de vol amb la idea d’immortalitzar els paisatges, les ciutats, els pobles, els monuments  i fenòmens naturals d’aquest país. La mostra es pot visitar a la Sala d’Actes de Cotxeres entre el 22 de gener i el 17 de febrer de 2013.
Marius Jovaisa
La mostra aplega una part de les 250 fotografies aèries que Jovaisa va publicar en el llibre “Lituània inèdita”. Fotos de gran format, amb gran qualitat artística i els matisos adequats de llums i colors, que el fotògraf va captar des del cel, fent servir a vegades aparells de vol singulars com el globus aerostàtic. Lituània s’ha definit com “el secret millor guardat d’Europa” perquè el país s’ha conservat  sense grans canvis, en tota la seva essència. La capital, Vilnius, es coneix com la “Roma del Bàltic”.
L’acte inaugural tindrà lloc el dilluns 21 de gener, a les 19 hores. Hi assistiran l’ambaixadora de Lituània a Espanya, Audra Plepyté-Jara; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el cònsol d’aquell país a Barcelona, Jordi Sumarroca, i el fotògraf Marius Jovaisa, que va ser condecorat amb una Medalla pel president de la República del seu país en reconeixement a la seva tasca professional.
Aquesta exposició, que s’ha donat a conèixer a disset països, l’organitza el  Consolat de Lituània a Barcelona.