Espadaler

El Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assistit a la Diada de la Policia Municipal de Girona

query_builder   19 gener 2013 17:32

event_note Nota de premsa

El Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assistit a la Diada de la Policia Municipal de Girona

  • El conseller, en el primer acte oficial que celebra a la ciutat, ha destacat la “voluntat ferma d’avançar cap a un model policial integrat pels dos cossos, coordinats per servir i preservar els drets de la ciutadania”
FOTO

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha assistit aquest migdia a la celebració de la Diada de la Policia Municipal de Girona, que ha tingut lloc al Teatre Municipal de la ciutat.

 
El conseller ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont; el delegat territorial del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director general de la Policia, Manel Prat; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central i Girona, Albert Ballesta; el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja; el cap de la Prefectura de Policia, el Comissari Josep Milán; i l’intendent cap de la Policia Local de Girona, Josep Palouzie, entre d’altres moltes autoritats i cossos policials.
 
L’acte s’ha iniciat amb el passi d’un vídeo resum de les actuacions i notícies més destacades de la policia municipal, per continuar amb l’entrega dels guardons (creus d’honor, creus al mèrit, diplomes i condecoracions) als membres de la policia municipal i als ciutadans que han realitzat una tasca meritòria en el transcurs de l’any 2012.
 
Les autoritats que han presidit la taula, concretament l’alcalde de la ciutat, el conseller d’Interior, el regidor de seguretat de l’Ajuntament i el cap de la policia municipal de Girona, han pronunciat els seus parlaments.
 
El conseller ha agraït la seva invitació a la festivitat, ha felicitat els guardonats i a més ha destacat que actualment “Catalunya viu un projecte de país important, i que a Girona en n’hi ha la màxima expressió amb l’oficina d’atenció al ciutadà conjunta entre els dos cossos”. Ha esmentat “que hi ha la voluntat de servir a la ciutadania des de la proximitat i que cal construir el camí d’un sistema policial integrat pels dos cossos (les 213 policies locals i el cos de mossos d’esquadra)”.
  
Tanmateix ha demanat “un bon treball per preservar la màxima llibertat de la ciutadania i servir al país amb responsabilitat, i que aquest serà un dels esforços del Govern de la Generalitat”. En aquest sentit el conseller ha esmentat que “cal noves passes per anar cap a un model policial català amb els dos cossos policials amb entesa i coordinació pel bé del ciutadà, amb la voluntat ferma del Govern i dels grups parlamentaris per avançar i atendre a la ciutadania redefinint aquest model policial’.