TURISME

L'Agència Catalana de Turisme promocionarà Catalunya en una quarantena de fires durant el 2013

query_builder   21 gener 2013 13:50

event_note Nota de premsa

TURISME

L'Agència Catalana de Turisme promocionarà Catalunya en una quarantena de fires durant el 2013

 
·        L’ACT assistirà a les fires turístiques internacionals més importants, a les dels principals mercats emergents i a salons especialitzats de gran interès per a Catalunya.
 
·        L’estand de l’ACT ha estat guardonat l’any 2012 pel seu disseny innovador i sostenible: premi al millor estand a la fira internacional de Fitur (a Madrid) i a la fira internacional de la MITT (a Moscou), i Premi Emporia a la millor aplicació de la imatge corporativa per l’Asociación Española de Proveedores Feriales y Eventos.
 
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, assistirà a 42 fires de turisme durant el 2013, amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística catalana als mercats estatal i internacional.
 
Catalunya estarà present a les fires turístiques internacionals més importants, com són la ITB de Berlín (del 6 al 10 de març), la MITT de Moscou (del 20 al 23 de març) i la World Travel Market de Londres (del 4 al 7 de novembre), així com a Fitur (Madrid, del 30 de gener al 3 de febrer) i al Saló Internacional de Turisme de Catalunya (Barcelona, del 19 al 21 d’abril).
 
També els mercats emergents de Brasil, Xina i el Sud-est asiàtic tindran un paper destacat en el calendari de fires 2013 de l’ACT. Així, Catalunya assistirà a la World Travel Market de Sao Paulo (del 23 al 25 d’abril), la ITB Àsia de Singapur (del 23 al 25 d’octubre), i la China International Tourism Industry de Guangzhou (al setembre).
 
Així mateix, l’Agència Catalana de Turisme assistirà a diverses fires i salons especialitzats en un segment de la demanda concret amb l’objectiu d’atraure un turista altament especialitzat. Així, Catalunya estarà present a l’IMEX de Frankfurt (del 21 al 23 de maig) i a l’EIBTM  de Barcelona (del 19 al 21 de novembre), ambdues especialitzades en turisme de negocis, a la British Birdwatching Fair (del 16 al 18 d’agost), dedicada al turisme ornitològic, o a les ILTM d’Àsia (Xangai, del 3 al 6 de juny), Amèrica (Mèxic, de l’1 al 3 d’octubre) i Europa (Cannes, del 5 al 8 de desembre), les fires de luxe més importants del món, entre d’altres.
 
El calendari de fires 2013 de l’Agència Catalana de Turisme pot consultar-se a l’enllaç següent: http://www.act.cat/accions-promocio/fires
 
Un estand amb premi
 
Catalunya assistirà a totes les fires del 2013 amb la mateixa presència firal que al 2012. Es tracta d’un estand de fusta procedent de boscos gestionats de manera sostenible, i que compta amb el certificat PEFC – Programa de Reconeixement de Sistemes de Certificació Forestal.
 
Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme, ha declarat que “per al 2013 mantenim la presència firal del 2012 perquè ha estat una aposta d’èxit, guardonada amb nombrosos premis internacionals, i perquè, a més, ens permet reutilitzar materials i ajustar costos en un moment de contenció pressupostària”.
 
L’estand de l’ACT va rebre el 1r premi de la MITT de Moscou d’entre els més de 3.000 expositors de 189 països i destinacions turístiques d’arreu del món presents a la fira, i el jurat de Fitur 2012 el va guardonar dins la categoria d’Entitats i Organismes Oficials “pel disseny original, els ambients sorprenents que recrea i la utilització de material sostenible”.
 
També va copar els Premis Emporia atorgats per l’Asociación Española de Proveedores Feriales y Eventos, obtenint el primer premi a la millor aplicació de la imatge corporativa en un estand, i quedant finalista en les categories de millor estand ecològic i millor estand firal de disseny. Aquests premis reconeixen les millors propostes d’arquitectura efímera produïdes a l’Estat espanyol, i són atorgats per professionals del disseny, l’arquitectura i la decoració efímera.