Ramon Bonastre, nou secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació

query_builder   22 gener 2013 18:17

event_note Nota de premsa

Ramon Bonastre, nou secretari d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació

 
 
·        El Govern ha nomenat també avui Pere Palacín nou director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial i Josep Antoni Mundó director de serveis del Departament.
 
 
El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Ramon Bonastre, nou secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació; Pere Palacín nou director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial; i Josep Antoni Mundó nou director de serveis del Departament.
 

Ramon Bonastre i Bertran
 
Nascut a Montblanc l’any 1956.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, va realitzar un mestratge en Prevenció de Riscos Laborals, en l’especialitat de Seguretat Industrial, i va cursar estudis de doctorat sobre el sistema públic de prevenció de riscos laborals a l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Des de gener de 2011 fins l’actualitat ha estat director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament d’Empresa i Ocupació
 
Pel que fa a la seva trajectòria professional, des de 2009 fins 2011, va ser vicegerent de Recursos Humans i Organització de la Universitat Autònoma de Barcelona; cap d’àrea de polítiques sindicals del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (2004-2009); director general d’Emergències i Protecció Civil de Catalunya del Departament de Justícia i Interior (2003-2004), i subdirector general de Recursos Humans de la Direcció General d’Emergències i Protecció (2002).
 
Amb anterioritat, va ocupar diversos càrrecs en el sector mutualista (1996-2002) i al Departament de Treball (1982-1996). Així mateix, ha estat professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la matèria de seguretat i salut laboral (1995-96), de dret administratiu, i de polítiques laborals des de 2005 fins 2011, i secretari de l’Ajuntament d’Ascó (1982).
 
 
Pere Palacín Farré
 
Nascut a Vilaller l’any 1962.
 
És enginyer tècnic industrial en l’èspecialitat de màquines elèctriques per l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, enginyer  industrial elèctric per la UPC, màster en Gestió i Organització d’empreses per la UPC, diplomat per l’IESE Business School i doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la URL.
 
El 1983 inicia la seva trajectòria professional a la companyia elèctrica Enher, en el Centre de Control de Moviment d’Energia. Entre el 1984 i 1987 exerceix de  professor d’Electrotècnia a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona de la UPC. L’any 1987 s’incorpora a Red Eléctrica de España, on assumeix el càrrec de responsable de l’Àrea de Xarxes Elèctriques de l’Oficina Tècnica Catalunya-Aragó, que ocupa fins el 2001. El 1998 col•labora amb l’empresa OMEL en la posada en funcionament del mercat intradiari elèctric espanyol.
 
Des del 2001 fins l’actualitat, ha estat professor a l’Institut Químic de Sarrià, on des del 2002 també ha exercit de director de Seguretat. Des de l’any 2011 és catedràtic de la URL i imparteix l’assignatura Fonts Energètiques i Tecnologies Elèctriques del departament d’enginyeria Industrial de l’Institut Químic de Sarrià.
 
Paral•lelament a la seva trajectòria professional, ha format part de diferents grups de recerca i ha participat activament en entitats associatives vinculades al sector de l’energia, com ara la Comissió d’Energia del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, de la qual és membre.
 
 
Josep Antoni Mundó i Balcells
 
Nascut a Barcelona, l’any 1965, ha desenvolupat diverses tasques i ha assumit diverses responsabilitats en l’Administració Catalana.
 
Des del 1993 al 1997 va ser Cap del Gabinet d’Assistència Tècnica i Organització del Departament d’Economia i Finances. Del 1997 al 2008 fou Subdirector General de Recursos Humans i Organització, sempre en l’àmbit de la Secretaria General del mateix departament  i des del 2008 fins el 2011 va ser Cap d’Administració del Consorci Casa de les Llengües.
 
Llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona. Funció Gerencial a l’Administració Pública (FGAP) i Executive Master in Public Administration (EMPA) per l’Escola Superior d’Alta Direcció d’Empreses de Barcelona (ESADE), des del 2011 fins l’actualitat ha estat Cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del Departament d’Interior.