Protecció Civil: Es mantenen les prealertes per risc d'allaus i nevades al Pirineu Occidental i s'emet una prealerta per fort vent demà a Tarragona i al sud de l'àrea metropolitana

query_builder   22 gener 2013 18:10

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Es mantenen les prealertes per risc d'allaus i nevades al Pirineu Occidental i s'emet una prealerta per fort vent demà a Tarragona i al sud de l'àrea metropolitana

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté per avui i demà en situació de prealerta el Pla especial d'emergències per allaus a Catalunya Allaucat per perill FORT (4) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa (Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça) atès que ha de seguir nevant i també ha de bufar fort el vent en aquesta zona, d’acord a les informacions de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC). És per això que protecció civil recomana extremar les precaucions, sobretot a les cotes altes per sobre dels 2.200m.
 
D’altra banda, també es manté vigent per demà el Neucat en fase de prealerta per la previsió de nevades a cotes baixes a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i a la comarca de la Noguera (Lleida). El gruix de neu podrà superar el llindar de 5cm a cotes superiors a 700 metres amb baixa probabilitat excepte a la vessant nord del Pirineu on la probabilitat dels gruixos s’incrementarà a partir de demà a la tarda, d’acord amb les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
Aquesta tarda s’ha emès també una prealerta del pla Procicat per fort vent durant tot el dia de demà amb possibilitat de ràfegues de més de 90 km/h a tota la demarcació de Tarragona i comarques del sud de Barcelona (Garraf, Alt Penedès i Baix Llobregat) i Catalunya Central (Anoia), sobretot a les cotes altes segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
Tot i que la probabilitat del fenomen és baixa, el vent afectaria les comarques metropolitanes i de Tarragona, i per aquests motius Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.
 
A més, davant aquestes previsions de neu i vent, Protecció Civil recomana als ciutadans molta prudència en la conducció tant pel que fa a la neu i al gel com també al vent, i també molt de compte amb les activitats d’alta muntanya atès l’alt risc d’allaus.
 
Podeu fer seguiment de possibles incidències i avisos de les autoritats de protecció civil al twitter @emergenciescat; fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i del compte de twitter del Servei Meteorològic de Catalunya @meteocat; i seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit al twitter @transit
 
 
 
Barcelona, 22 de gener de 2013