Campionat del Món de Telemarc a l'estació d'esquí d'Espot

query_builder   23 gener 2013 10:50

event_note Nota de premsa

Campionat del Món de Telemarc a l'estació d'esquí d'Espot

Ahir dimarts, 22 de gener, es va celebrar la reunió de constitució del Comitè Organitzador conjunt dels Campionats del Món 2013:

- De Telemark FIS (de l'11 al 17 de març a l'estació d'esquí d'Espot)

- D'Esquí Alpí per a persones amb discapacitat física IPC (del 17 al 28 de febrer a l'estació d'esquí de la Molina)

- De la Copa del Món d'Snowboard FIS (16 març del 2013 a l'estació d'esquí de la Molina)

 

La constitució oficial del Comitè va fer-se a l'Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Barcelona i va ésser presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i pel president de la Real Federación de Deportes de Invierno, Eduardo Roldán. Va comptar amb l'assistència del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i entre d'altres personalitats, hi havia un representant de la Diputació de Lleida, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i dels ajuntaments d'Espot, Rialp i Sort com a membres de l'esmentat Comitè.

 

El Comitè Paralímpic Internacional i la Federació Internacional d'Esquí van atorgar a FGC l'organització d'aquestes competicions, fruit de la seva dilatada experiència en l'organització d'esdeveniments del més alt nivell al nostre país. Els Campionats del Món tenen una periodicitat bianual i són la prova més important després dels Jocs Olímpics. Amb l'objectiu d'abaratir costos, s'ha constituït un únic comitè organitzador per als tres certàmens.

 

El Campionat del Món de Telemarc d'Espot (Pallars Sobìrà), que es celebrarà de l'11 al 17 de març, tindrà un pressupost de 98.000€ i reunirà més d'un centenar d'esquiadors/es de 15 països. Serà una bona oportunitat de promoció del Pirineu lleidatà, així com l'ocasió per gaudir dels/de les corredors/es de més alt nivell a les nostres pistes. Espot és una de les estacions d'esquí propietat de FGC i cal recordar que des del 2010 fins al 2012 va organitzar proves de la Copa del Món de Telemarc.