Protecció Civil manté la prealerta pel risc d'allaus que s'amplia avui a l'extrem nord de tot el Pirineu Occidental

query_builder   23 gener 2013 14:57

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la prealerta pel risc d'allaus que s'amplia avui a l'extrem nord de tot el Pirineu Occidental

 

  • Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté també les prealertes del pla PROCICAT per risc de forts vents, i del Pla d'emergències per risc de nevades NEUCAT 
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté per avui i demà, en base a les actualitzacions del butlletí d’allaus que elabora l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), la fase de prealerta del pla Allaucat pel risc d’allaus que és Fort (4 sobre 5) a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa i s’amplia també a l’extrem nord de la Ribagorçana-Vall Fosca i de la Pallaresa.
 
Segons l’IGC, actualment a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa hi ha plaques de vent a la majoria d’orientacions, les més destacables a l’est i les més inestables al nord. A l’extrem nord de la Ribagorçana-Vall Fosca i de la Pallaresa, la situació és molt similar amb plaques més gruixudes en orientacions sud i est.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha obert al trànsit la C-28 i és obligatori circular amb cadenes entre Vielha i Casa Sastrada. A la C-142b es necessiten cadenes a l’altura de Naut Aran per accedir al Pla de Beret. També destacar que la BV-4024 està tallada entre Guardiola de Berguedà i Coll de Pal per la neu. A més, a la BV-5114 es necessiten cadenes per circular per Fogars de Montclús.
 
Els ciutadans poden fer seguiment de possibles incidències i avisos de les autoritats de protecció civil al twitter @emergenciescat; fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i del compte de twitter del Servei Meteorològic de Catalunya @meteocat; i seguir les recomanacions i incidències del Servei Català de Trànsit al twitter @transit
 
 
Barcelona, 23 de gener de 2013