L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la dotzena depuradora de l'Anoia amb l'activació de la planta de Sant Pere Sallavinera

query_builder   24 gener 2013 12:00

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la dotzena depuradora de l'Anoia amb l'activació de la planta de Sant Pere Sallavinera

 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 182.300 euros, està dissenyada per tractar un cabal de 32 m3/dia
 
  • L’aigua tractada es retornarà al riu Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Sant Pere Sallavinera, a la comarca de l’Anoia. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 182.300 euros i ha consistit en una depuradora de tipus biològic, dissenyada per tractar un cabal de 32 m3/dia, i una xarxa de col·lectors amb una extensió de 860 metres.
 
L’aigua tractada es retornarà al riu Llobregat, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la dotzena estació depuradora en servei a la comarca de l’Anoia, juntament amb les plantes de Calaf, Carme, Castellolí, els Hostalets de Pierola, Igualada, Jorba, Masquefa, Piera, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Martí de Tous  i Vallbona d’Anoia.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 151