Generalitat de Catalunya

El delegat ha presentat aquesta tarda al Maresme el PUOSC 2013-2016

query_builder   24 gener 2013 17:29

event_note Nota de premsa

El delegat ha presentat aquesta tarda al Maresme el PUOSC 2013-2016

El delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, ha presentat aquesta tarda a Mataró el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) 2012-2013, en una sessió informativa per alcaldes i responsables tècnics dels ens locals del Maresme, organitzada pel Consell Comarcal i amb la participació del seu president, Miquel Àngel Martínez.
Generalitat de Catalunya
 
 
El delegat ha explicat les línies bàsiques del Pla, com ha fet també aquest matí a Granollers. La directora del serveis territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Esperança Albà, i el cap del Servei de Cooperació local del mateix Departament, Víctor Gurri, han atès diferents plantejaments i exemples pràctics requerits pels trenta assistents, que han expressat el seu agraïment per la celeritat de la convocatòria i per la col·laboració de la Delegació del Govern i el Consell Comarcal.
 
El PUOSC per al període 2013-2016 compta amb una dotació inicial de 200 milions d’euros, provinents del pressupost del Departament de Governació i Relacions Institucionals, que es podria ampliar fins 400 milions amb les aportacions que faran les diputacions i que encara no s’han concretat. El programa PUOSC és avui l’eina més eficaç  perquè els ens locals puguin materialitzar projectes que redundin en el benestar dels ciutadans.
 
Els destinataris del PUOSC són els diferents ens locals: municipis, entitats municipals descentralitzades (EMD), mancomunitats intermunicipals i comarques. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament, a l’adreça www.eacat.cat dins el termini que clou el pròxim 27 de febrer. 
 
El Pla preveu dues línies d’ajuts: una, per a inversió i, una altra, per a reparació, manteniment i conservació. El Comitè de valoració és l’òrgan encarregat de proposar la distribució de les sol·licituds, i avalua els projectes, les al·legacions i les modificacions que es presentin. Quant a la línia de reparació, manteniment i conservació, exclou com a destinatari les mancomunitats intermunicipals. La documentació justificativa per optar a aquests ajuts s’ha de presentar en el període comprés entre l’1 de juny i el 30 de setembre de cada any.