Protecció Civil rebaixa a prealerta el pla PROCICAT d'acord a la previsió que redueix la probabilitat i extensió de l'episodi de forts vents

query_builder   28 gener 2013 13:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil rebaixa a prealerta el pla PROCICAT d'acord a la previsió que redueix la probabilitat i extensió de l'episodi de forts vents

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la millora de les condicions meteorològiques per forts vents d’acord a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
L’avís de perill meteorològic vigent indica que la possibilitat de forts vents superiors als 90 km/h es limitarà a les comarques del Pirineu i Prepirineu, amb caràcter local i amb una probabilitat en general baixa. El pla PROCICAT es mantindrà en prealerta fins a la finalització de l’avís per forts vents prevista a les 19.00 hores.
 
Fins ara no s’ha registrat cap incidència destacable. Durant el dia d’avui, el telèfon d’emergències 112 no ha rebut cap trucada relacionada amb incidències a causa del vent, i el cos de Bombers de la Generalitat tampoc ha hagut de fer cap sortida.
 
Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les ratxes màximes de vent registrades des de la passada mitjanit fins a les 11.00 hores d’avui són: Portbou 140 km/h; La Vall de Boí (2.535 m) 118 km /h; Perelló 94 km/h; Roquetes-PN dels Ports 96 km/h; Das 100 km/h; Mas de Barberans 110 km/h; Alins-Salòria (2.451m) 105 km/h; Queralbs-Núria (1.971m) 88 km/h.
 
 
Barcelona, 28 de gener de 2013