El president Mas, durant la visita al 080

President Mas: "En el camp del disseny i la moda podem marcar la diferència, excel·lir i exercir el lideratge"

query_builder   29 gener 2013 00:28

event_note Nota de premsa

President Mas: "En el camp del disseny i la moda podem marcar la diferència, excel·lir i exercir el lideratge"

  • El cap de l’Executiu assegura que “el nostre país ha de concentrar els esforços allà on pot destacar”
  • El president insisteix que “no es poden posar portes al camp a l’acció exterior”
  • Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació ha inaugurat, aquest vespre, l’onzena edició del certamen 080 Barcelona Fashion
El president Mas amb el president de Mango, Isak Andik
El president Mas durant la visita al 080

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat, aquest vespre, que “Catalunya ha de concentrar esforços allà on pot destacar, excel·lir, marcar la diferència i exercir el lideratge”, ja que “no podrem fer de tot i de tot molt bé”. Per això, ha explicat que és necessari que Catalunya se centri en els àmbits on això es pot produir, com la logística, la biomedicina, el turisme, la indústria exportadora o el camp del disseny i la moda.

En el decurs de l’acte inaugural del 080 Barcelona Fashion, el cap de l’Executiu ha posat en relleu “el gran esforç en aquests anys complicats que ha fet la indústria tèxtil per posar-se al dia”. I, en aquest sentit, ha assegurat que les dades d’exportació ho demostren, ja que “cada vegada tenim indústries tèxtils, de moda, de disseny i de confecció, que són més potents, que tenen més abast internacional i que estan més ben situades a tot arreu”. 

Amb tot, el president ha alertat que no es poden posar impediments a aquells territoris com Catalunya, que són els que poden tenir una força més gran des del punt de vista del comerç exterior. I ha insistit que, “si no aconseguim que ens comprin des de fora, que inverteixin i que ens vinguin a visitar, la nostra recuperació serà més lenta”.

Per això, ha advertit que “estem en un moment clau per a tots aquells territoris com Catalunya que tenen capacitat de projectar-se a l’exterior” i ha demanat que “en lloc de posar portes al camp se’ls ajudi”. “No té sentit que en ple segle XXI es vulgui limitar l’acció exterior de ningú, ni d’un territori, ni d’una empresa, ni d’una organització, ni d’una ciutat”, ha assegurat.

El president Mas ha inaugurat aquest vespre l’onzena edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebra a l’edifici DHUB de la Plaça de les Glòries, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, entre d’altres personalitats.

En arribar, el president ha fet una breu visita a les instal·lacions i, a continuació, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha assistit a la desfilada inaugural que ha fet Mango.

Prop d’una trentena de dissenyadors i empreses desfilaran en el marc de la passarel·la del 080, que se celebra des d’avui i fins dijous. El certamen s’ha marcat com a prioritat convertir-se en un punt de trobada del sector i mantenir l’aposta per crear sinergies entre el talent, el món del disseny i la producció, integrant la totalitat de la creativitat en el disseny de moda a Barcelona, posant un èmfasi especial en la internacionalització del sector.

Coincidint amb el 080 se celebra també la primera edició de Barcelona Fashion Summit, que respon a l’objectiu d'incorporar continguts dirigits al públic empresarial en el conjunt d'activitats del certamen de moda i que tindrà el format d’un congrés anual que tractarà els temes principals de l’actualitat del negoci de la moda.

En aquesta nova edició també s’incorpora una nova àrea oberta al públic que té per objectiu apropar la passarel·la a la ciutat i consolidar el certamen com a plataforma de comercialització. 

3  

Imatges

Fotografia del president Mas i la seva esposa visitant el 080

Fotografia del president Mas i la seva esposa visitant el 080 1284

Fotografia del president de la Generalitat amb els dissenyadors del 080

Fotografia del president de la Generalitat amb els dissenyadors del 080 878

Fotografia amb el president de Mango, Isak Andik

Fotografia amb el president de Mango, Isak Andik 1358