Es pot visitar fins al diumenge 3 de febrer

L'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli al Palau Robert ha rebut 650.000 visitants

query_builder   29 gener 2013 08:33

event_note Nota de premsa

Es pot visitar fins al diumenge 3 de febrer

L'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli al Palau Robert ha rebut 650.000 visitants

650.000 persones han visitat l’exposició “Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat” en els dotze mesos d’obertura al públic al Palau Robert de Barcelona. La mostra es va inaugurar el 2 de febrer del 2012 i es tanca el diumenge 3 de febrer del 2013.
probert
La mostra, produïda per la Generalitat, ha esdevingut la més visitada de totes les exposicions que s’han organitzat al centre en els 15 anys de funcionament, amb presència destacada de molts turistes de totes les nacionalitats que visiten la ciutat de Barcelona. D’altra banda, 8.500 nens i joves d’escoles i centres recreatius de Catalunya han participat en les activitats educatives que han servit per conèixer  a fons els continguts de l’exposició.
Una atenció especial ha merescut l’exposició per part de mitjans de comunicació catalans, espanyols i de la resta del món que s’han fet ressò d’aquesta iniciativa en reportatges a diaris, revistes i televisions d’arreu del món.
Itinerància
Des de fa mesos, s’està treballant en la itinerància de l’exposició, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i de diversos patrocinadors. L’objectiu és que l’exposició es pugui visitar, durant el que resta del 2013 i 2014, a diverses ciutats del Brasil, el Regne Unit, els Estats Units i Madrid. L’exposició acabarà formant part de la Col·lecció / Mostra Permanent de la Bullifoundation, a Cala Montjoi a partir del mes d’abril de 2015.
L’exposició descobreix l’univers creatiu, el talent i tota la capacitat d’innovar que Ferran Adrià, el cuiner més influent de finals del segle XX i principis del XXI, ha aplicat en la gastronomia. Ferran Adrià ha esdevingut, amb el pas dels anys, una icona de la gastronomia mundial. La tasca feta des d’elBulli, considerat el millor restaurant del món durant cinc anys consecutius, ha merescut el reconeixement mundial i ha marcat el camí de la cuina del futur. Els noms de Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià i de tot l’equip creatiu d’elBulli s’associen amb valors com ara la reflexió, el talent, la innovació, el lideratge, el treball en equip, l’obra ben feta, la internacionalització i la solidaritat. Una feina que va més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic i n’abasta altres com l’art i la tecnologia.